Spannende wedstrijd JO9-1

Foto: Peter vd Sluis

Vandaag stond de wedstrijd tegen de nummer 2 op het programma en dus mochten de groen-witten afreizen naar DESK in Kaatsheuvel.

Er was deze week zo waar sprake van enige spanning. En diverse spelers spraken over een wedstrijd waar ze “echt” moesten gaan werken. Daarmee hadden de spelers zichzelf voor de wedstrijd al op scherp gezet. Bij de warming-up kwam het nogmaals naar voren de dat deze wedstrijd niet zo maar gewonnen zou worden.  Met slechts 1 wissel was het voor een ieder duidelijk dat er nog een beetje extra inzet nodig was. De opdracht was zo als gebruikelijk om vanaf het eerste fluitsignaal er vol voor te gaan. En dat gebeurde dan ook. De aftrap was voor DVVC en die stoomde gelijk op richting het doel van de tegenstander.

Door DESK onder druk te zetten kon DVVC het spel goed naar eigen hand zetten. En dat werd beloond door een eerste doelpunt. Na nog wat aanvallen van DVVC en DESK lukte het DVVC om nog voor rust een tweede doelpunt te scoren. Daarmee was ook de ruststand bekend. In de rust moet de coach van DESK een wonderpreek hebben gehouden want de druk vanuit DESK werd groter. En dan gebeurt het onvermijdelijke, DESK scoort de aansluitingstreffer.

Het is aan DVVC om te zorgen dat de wedstrijd in het voordeel van DVVC blijft. Dus moet iedereen waar mogelijk nog een tandje bijzetten. Na een aantal aanvallen van DESK is de gelijkmaker erg dichtbij maar slaagt DVVC er vooralsnog in om deze gelijkmaker tegen te houden.

Verlenging brengt het beslissende doelpunt.
Helaas valt de gelijkmaker wel en dat terwijl de wedstrijd eigenlijk het einde heeft bereikt. De scheidsrechter laat in de tweede helft lang doorgaan en DESK maakt daar goed gebruik van. DVVC kan met veel moeite de bal wegkrijgen bij het eigen doel. Maar dan, ruim in de extra tijd, komt er nog een aanval van DVVC en daarbij heeft DESK moeite de bal weg te werken. Dan valt de bal voor de voeten van een DVVC-er die deze kans niet onbenut laat en de kans om weet te zetten in het derde doelpunt voor DVVC.

Wederom een overwinning voor DVVC. DVVC blijft hiermee overtuigend op de eerste plaats staan. En dat met 5 punten voorsprong op de nummer 2. TOP Prestatie !!!

Tekst & foto’s: Peter vd Sluis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen