Drie keer goud voor van Gils Sport in Sittard

Foto:

Zaterdag 21 mei j.l. was van Gils Sport met een viertal nunchakuka’s afgereisd naar Sittard. Hier werd in de grote stads sporthal de Open Challenge Cup georganiseerd. Deze, O.C.C. Open Challence Cup, kent al jaren een groot deelnemers veld van met name buitenlandse deelnemers. Zwitsers, Fransen, Noren en onze zuiderburen de Belgen waren goed vertegenwoordigd op dit toernooi.

In het ochtend programma moesten onze jongste deelnemers bestaande uit: Thomas Pijnenburg en Erik Meeuwissen aan de bak op het onderdeel Kata. Hier was het Eric Meeuwissen die een zeer fraaie oefening neerzette en hiermee de overwinning naar zich toe trok. In de middag moesten Bianca Meeuwissen en Luuk Boudewijns aantreden op dit onderdeel . Bianca Meeuwissen was behoorlijk gespannen want het was haar in Sittard nog nooit gelukt om te winnen. Maar zij zorgde dat de eer bij de familie Meeuwissen bleef en na een foutloos gelopen oefening mocht zij zich kampioen noemen. Bij van Gils Sport is het onze nieuwe Queen of Kata. Thomas Pijnenburg behaalde in dit geweld een fraaie tweede plaats. Luuk Boudewijns maakte teveel foutjes om door te dringen voor een podium plaats.

Verder stond het onderdeel Kumite ( vrij gevecht) op het programma. Hier hadden zich Thomas Pijnenburg, Erik Meeuwissen en Luuk Boudewijns voor opgegeven. Voor Thomas en Erik was het na enkele partijen gedaan. In deze sterke poules was het voor beide deelnemers nog iets te hoog gegrepen om een gooi te doen voor de titel.

Luuk Boudewijns had vooraf zijn zinnen al gezet op een titel. Hoewel Luuk erg voortvarend begon werd het op een gegeven moment toch lastig. Maar met een nipte overwinning in de kruisfinale plaatste Luuk zich als finalist in de finale. De finale partij welke onder het genot van een flinke beat en licht show werd aangekondigd bleef spannend tot op de laatste seconde. Zijn Noorse tegenstander begon erg sterk maar moest al doende de partij toch zijn meerdere erkennen in de persoon van Luuk Boudewijns. Na een prachtige wedstrijd mocht Luuk de felbegeerd Open Challence titel mee naar Dongen nemen.

Voor Luuk Boudewijns was er tijdens de prijsuitreiking nog een verrassing want hij kreeg op dit toernooi ook nog de stijlprijs overhandigd. Dit voor zijn sportieve prestaties op het wedstrijdveld maar ook buiten het westrijdveld.

Thomas pijnenburg en Erik Meeuwissen zijn op dit toernooi zo enthousiast geworden dat ze samen hebben afgesproken om in december a.s . op te gaan voor de Zwarte Band.
Uitslagen OCC Sittard: Onderdeel Kumite 1e plaats: Luuk Boudewijns Onderdeel Kata: 1e plaats: Bianca Meeuwissen. 1e plaats: Erik Meeuwissen. 2e plaats: Thomas Pijnenburg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen