Acht jubilarissen gehuldigd bij Musis Sacrum

Foto: Peter Damen

Tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert van Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum in Cultureel Centrum “’t Schouw” zijn acht jubilarissen in het zonnetje gezet. Dewy Bosters, Hugo van Blokland, Nel Broeders, Elly Louwet, Anke Vermeule en Bert Verhagen kregen vanwege hun 10-jarig jubileum uit handen voor voorzitter Kees Broeders een insigne opgespeld en een bijbehorende oorkonde en bloemen aangereikt.

Koen van den Heijkant werd vanwege zijn zilveren jubileum gehuldigd en Peter van Vorstenbosch is maar liefst 40 jaar lid van deze muziekvereniging, hij ontving een gouden speld van de landelijke muziekorganisatie KNMO en evenals Koen ook een oorkonde en bloemen.

Na de aankondiging door ladyspeaker Anna-Marie Jespers werd het nieuwjaarsconcert met het nummer ‘opzij opzij opzij’ verrassend geopend door het jeugdorkest olv Rolf Rombouts, de muzikanten rende gehaast door de zaal, alvorens het muziekstuk op het podium in te zetten. Het jeugdorkest bracht nummers welke tijdens het grootse project ‘Live Music, The Movie’ (zie www.musissacrum.com voor meer informatie) ook op het programma staan. Onder andere ‘Joris & de Draak’ en ‘Mozart Rock’. Dirigent Ad van Groesen en de muzikanten van Volwassenen Leerlingen Orkest verzorgden een miniconcertje met vijf nummers uit het succesvolle project Music Memories. ‘Non je ne regrette rien’, ‘When you say nothing at all’ en de meezinger ‘Land van Maas en Waal’, passeerde onder andere de revue.

Na de pauze bracht het harmonieorkest onder leiding van Robert van Enschot drie mooie stukken. Er werd geopend met ‘The Awakening’ en afgesloten met ‘Les Misérables’ Als tweede stuk werd het beoordelingswerk ‘Three Evocations’  ten gehore gebracht. In november behaalde Musis Sacrum met dit werk een mooie eerste prijs tijdens een concertwedstrijd in Veldhoven. Het concert werd gevolgd door een gezellige naborrel in de foyer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen