PHILL POLS wint Zilver en Brons op het NK voor C-junioren

Foto:

Afgelopen weekend werden de Nationale C-Spelen gehouden in Amsterdam, dat is het tweedaagse Nederlands Kampioenschap voor alleen C-junioren. Phill Pols was op basis van zijn goede prestaties geplaatst voor 100m Horden, Speerwerpen en Discuswerpen en Kogelstoten. Op alle vier de onderdelen kwalificeerde Phill zich voor de finale-rondes.

Brons met kogelstoten
Op zaterdag mocht hij starten met het onderdeel Horden. In zijn serie werd hij netjes 1e met een tijd van 14.30 sec, wat hem direct een kwalificatie voor de halve Finale opleverde, die later op de middag plaatsvond. Als tweede onderdeel mocht hij starten met speerwerpen. Dit leverde ook direct in de eerste worp een kwalificatie op, met een flinke PR van 50.01 m.  Begin van de middag stond de halve finale Horden gepland. Phill werd 2e in de race en mocht daarmee door naar de Finale aan het eind van de dag.

phill29082
Eerst nog de finale van het Speerwerpen, dat meteen na het Hordenlopen begon. Het lukte Phill door zijn techniek wat aan te passen, om nog verder te gooien en zijn PR aan te scherpen tot 50.64 m. Dat was 3,31 m verder dan zijn beste worp dit seizoen. Het leverde geen podiumplek op, maar wel een mooie 4e plek op dit NK. Vanwege liesklachten twijfelde hij of deelname aan de finale Horden nog verstandig was. Na een korte massage besloot hij toch een poging te wagen. Helaas raakte hij, door liesproblemen, wat hordes onderweg en liet vol tegen de laatste Horde op. Hiermee eindige hij toch met een hele mooie 8e plaats op dit onderdeel.

Zilver met Discuswerpen
Op zondag was Phill alweer vroeg op weg naar Amsterdam voor zijn tweede dag op de C-spelen, waar hij ging kogelstoten en discuswerpen. Als eerste in de rij landde zijn kogel ver genoeg om door te kunnen naar de finale. Dus op naar de Kwalificatieronde discuswerpen. In de eerste worp kwamde discus op 43,84 m neer. De te halen afstand was 44 m en hiervoor kwam hij 16 cm te kort. In de tweede worp bleef de discus mooier zweven en landde op 48,84 m, wat exact een evenaring van zijn PR was, maar ook een finaleplaats op dit onderdeel. Het was wachten op de finale Kogelstoten. Alle worpen waren goed, hoewel hij zelf niet tevreden was. Zijn beste afstand, werd zijn stoot van 14.50 m. Dit leverde een Bronzen Medaille op voor de 3e plek.
Als laatste kon hij direct door naar de finale discus. Zijn doel was om zeker een PR te halen, maar de zenuwen speelde parten. Hij liet mooie worpen zien, en werd beloond met 49,28 m als nieuwe PR. Het leverde een prachtige 2e plek op, wat beloond werd met de zilveren Medaille.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen