Kleppers Lichtjestocht Dongen

Foto: Kees Laurijsen

Op zaterdag 15 oktober 2016 zal de tweede editie van de Kleppers Lichtjestocht Dongen worden verreden. Na een succesvolle kick-off en de enthousiaste reacties die werden ontvangen na de eerste editie vorig jaar, zal dit evenement georganiseerd door TC de Kleppers ook dit jaar worden gehouden.

Deze tocht die door een ieder op de mountainbike (MTB) gereden kan worden, vindt plaats in het donker, over deels verlichte paden en wegen. De deelnemers zelf dienen ook verplicht verlichting op fiets of helm te dragen. De nadruk van dit evenement ligt op de fun-factor. De route die de organisatie daarvoor uit wil zetten loopt deels door bosgebied (de Duiventoren) langs boerderijen, ecologische paden en wei/akkerlanden in en rondom Dongen. Bijzonder is dat diverse lokale bedrijven hun medewerking verlening en het mogelijk maken om door bedrijfspanden en over bedrijfsterreinen te fietsen. Dat alleen maakt het evenement uniek.

Deelname is mogelijk voor MTB’ers van alle leeftijden (jonger dan vanaf 12 jaar wel onder begeleiding) mits verlicht en voorzien van uiteraard een helm. Aanmelding is mogelijk via Voorinschrijving op de website http://kleppers-lichtjestocht-dongen.nl/ . Kosten voor deelname zijn € 8,00 (NTFU-leden krijgen € 2,00 korting). Dus: noteer deze datum alvast in uw agenda!

Toerclub De Kleppers is een toerfietsvereniging uit Dongen, opgericht in 1980, en al jaren op de weg en sinds vele jaren ook op onverharde wegen actief. De vereniging biedt haar leden de mogelijkheid om het toerfietsen te beoefenen. Toerfietsen is het deelnemen aan sportief of recreatief georganiseerde fietstochten. Voor de een kan dit een fietstocht zijn van 25 km terwijl voor de ander 150 km nog niet ver genoeg is. Fietsen kan men doen geheel op eigen gelegenheid, maar fietsen samen met andere is zeker zo leuk en ook nog gezellig. De vereniging bestaat uit meer dan 180 leden en fietst meerdere malen per week verdeeld in verschillende groepen en afstanden. Meer weten over de vereniging: www.tcdekleppers.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen