J.J. Anspachschool loopt € 4.459,94 bij elkaar voor de Roparun

Foto:

Lachende kinderen, trotse ouders, glimmende leerkrachten en een uitgelaten Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje genoten maandag 27 juni van sport, saamhorigheid en teamspirit. De kinderen liepen hun Miniroparun en sloten zodoende enkele weken af waarin het opkomen voor de ernstig ziek medemens centraal stond. De echte afsluiting was de bekendmaking van het gesponsorde bedrag voor de stichting Roparun. Gejuich, applaus en verbazing over het prachtige resultaat van € 4.459,94

De J.J. Anspachschool was benaderd door Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje (www.halvezolenlijntje.nl ) uit Raamsdonksveer. Toen daar positief op gereageerd werd, zijn de school samen met het team een draaiboek gaan opstellen. Dit hield onder andere in dat het Roparunteam gastlessen in alle groepen kwam geven. Hierin werd verteld dat de Roparun een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam is. Het team van ’t Halve Zolenlijntje liep deze monsterrace in mei voor de tiende keer. Ze halen op deze manier telkens weer mooie sponsorbedragen op voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Na deze presentatie gingen de kinderen zelf op pad met hun sponsorformulieren. Familie, vrienden, ja het hele dorp werd bezocht. Ook werden er honderden lege petflessen ingezameld. De leerkrachten stimuleerden de kinderen en stonden op hun beurt weer verbaasd over kinderen die met portemonnees en tasjes vol met munten op school kwamen.

hzl4

Maandagmiddag 27 juni kwamen de kinderen op hun sportschoenen en trainingspakken de school binnen. De kleuters mochten de spits afbijten. De teamleden van ’t Halve Zolenlijntje hadden een parcours uitgezet op de afgezette parkeerplaats achter de school. De leerkrachten hadden de kinderen in teams ingedeeld. Nadat er voorgedaan was hoe een estafetteloop werkt, kon er dan gelopen worden. De sfeer zat er vanaf het eerste moment in. Heel veel (groot-)ouders juichten de rennende kinderen toe en zetten hen talloze malen op de foto. Dat het bijna de hele middag regende deerde eigenlijk niemand meer. Zo kwam die middag iedere groep van de J.J. Anspachschool aan de beurt. De levensgrote Orange Donkey, de mascotte van ’t Halve Zolenlijntje was ook van de partij. Iedereen ging met hem op de foto. De speaker moedigde alle kinderen aan. Als ze met rode konen hun laatste ererondje gelopen hadden, lieten ze zich de ranja goed smaken. De bovenbouwkinderen kregen een grotere ronde voorgeschoteld. Aangemoedigd door opa’s en oma’s , ouders en buurtbewoners werden er topprestaties geleverd. Iedere sponsor kan verzekerd zijn dat er waar voor hun geld geleverd werd.

hzl5

Om drie uur verzamelde de hele school zich voor de afsluiting. Er werden drie flessen getrokken uit de enorme kist. De kinderen van wie die flessen waren kregen een origineel shirt met de Roparunvogel. Als aandenken aan deze mooie sponsorloop kreeg iedere groep een Roparunbeker. De ouderraadleden hadden een hele ochtend geld zitten tellen en toen mocht het eindbedrag bekend gemaakt worden. Wat een fantastisch bedrag. Meester Piet Willeboordse, die bijna afscheid gaat nemen van de school en ook lid is van het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje kreeg van de ouderraad nu al zijn afscheidscadeau. Hij was blij en trots met nog een extra cheque voor zijn passie de Roparun. De leerkrachten bedankten het team. Het team bedankte de school. De kinderen bedankten de Oranje ezel. Iedereen bedankte de sponsoren. Hoe feestelijk kan het zijn om je zieke medemens te helpen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen