Samen in beweging: sportkennismakingsproject voor senioren

Foto:

Het kennismakingsproject heeft dit voorjaar al 2 periodes (bijna) achter de rug. De volgende en tevens laatste fase voor de zomervakantie van deze kennismakingsronde gaat vanaf begin juni 2016 van start.

Met het sportkennismakingsproject kunnen senioren ontdekken en ervaren welke vorm van sporten/bewegen het beste bij hen past. Men kan 4 weken lang instromen bij diverse trainingen/lessen bij Dongense (sport)verenigingen. Op deze manier kan men ècht ervaren of het betreffende sportaanbod past.

Sportaanbod
Het aanbod van het sportkennismakingsproject is groot en divers. Nicole Akkermans, sportdocente SWOD, licht toe: ”Men kan deze keer zelfs kiezen uit 30 activiteiten bij 10 verschillende sportaanbieders. Bijvoorbeeld: badminton, dansen, gym, sportief wandelen, thai chi en baantjes zwemmen. Het sportkennismakingsproject is meer dan alleen bewegen. Na afloop wordt vaak met elkaar even nagepraat en een kop koffie gedronken. Ook erg goed voor de contacten dus!”

Deelnemen?
Heeft u belangstelling om aan één of meerdere activiteiten deel te nemen? Dat kan! Het volledige sportaanbod en een inschrijfformulier vindt in de brochure die u kunt ophalen bij De Vennen, het gemeentehuis, de bibliotheek, SWOD, de Volckaert en huisartsenpraktijk aan de Donge. De brochure is tevens aan te vragen via [email protected]. Inschrijven voor het derde blok is mogelijk tot en met 1 juni 2016.

Samenwerking
Samen in beweging is tot stand gekomen in samenwerking met: huisartsenpraktijk aan de Donge, Stichting Welzijn Ouderen Dongen (SWOD), Sportcentrum De Vennen, de Dongense Sportfederatie en de gemeente Dongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen