Bert Verbunt wint de Gouden Chocolade Wekker 2015

Foto:

Afgelopen vrijdag 15 januari om 11.00 uur werd in museum De Looierij te Dongen de Gouden Chocolade Wekker aan Bert Verbunt uitgereikt door wethouder Piet Panis, samen met de voorzitter van Wekr, Hedzer Kooistra. Bert is de persoon die zich in 2015 met de meeste passie heeft ingezet voor werkzoekenden.

Bert Verbunt, inwoner van de gemeente Dongen, liet in de landelijke verkiezing, politici als Mark Rutte en Lodewijk Asscher ver achter zich! Opvallend is dat Bert zelf werkzoekend is en zich inzet voor anderen via Netwerk 50+ Dongen.

Kort voor de kerst lanceerde Wekr.nl een verkiezing, om de mensen die zich daadwerkelijk inzetten voor de verbetering van de situatie van werkzoekenden, een pluim te geven. Het uitgangspunt was dat toegevoegde waarde voor werkzoekenden merkbaar moet zijn. Iedereen kon kandidaten nomineren. In korte tijd werden 33 mensen genomineerd door mensen die hun inzet waardeerden. De lijst bevatte politici, vrijwilligers, ambtenaren, trainers, job coaches en ambtenaren.

Bert werd genomineerd door John van Riel, oud-voorzitter van Netwerk50+Dongen, voor zijn inzet voor oudere werkzoekenden. Samen met het bestuur is Netwerk 50+ Dongen hierdoor een laagdrempelig sociaal netwerk voor oudere werkzoekenden uit Dongen en omgeving geworden. Nieuwe plannen worden ontwikkeld en er wordt actie ondernomen om de kans op het vinden van werk voor de oudere werkzoekende te verhogen. Het doel van het netwerk is “het verhogen van jouw kans op het vinden van werk” en het motto is “Halen en Brengen”.

Er waren vele bezoekers vanuit het Netwerk50+Dongen, vrijwilligers van het museum, familieleden en genomineerden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen