Provincie Noord-Brabant houdt 14 maart open dag

Foto: Olaf Smit

Het provinciehuis van Noord-Brabant zet zaterdag 14 maart 2015 haar deuren wagenwijd open. Alle Brabanders zijn welkom om kennis te maken met het werk van de provincie, de politieke partijen en hun ambities voor Brabant. Natuurlijk is er ook de nodige ontspanning. Van een Brabantse modeshow tot een voetbalclinic met Hans van Breukelen. Het provinciehuis, aan de Brabantlaan in ’s-Hertogenbosch, is open van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor elk wat wils
Er valt tijdens de open dag van alles te ontdekken, beleven en te leren op het provinciehuis. Er zijn rondleidingen op de 23e verdieping en de bunker. De brandweer van het provinciehuis is met brandweerwagens aanwezig en mensen van de omgevingsdienst geven demo’s over onder meer lucht- en bodemkwaliteit. Hans van Breukelen en Daniëlle van der Donk geven een voetbalclinic en bezoekers kunnen basketballen met Kees Akerboom en Stefan Wessels. De jonge bezoekertjes mogen cupcakes versieren en de provincieband en twee dj’s zorgen voor de muzikale omlijsting. Het reizend tapijt is te bekijken en de Kings of colours hebben een unieke Brabantse graffiti gemaakt. Kijk voor het volledige programma op www.brabant.nl/opendag.

Maak kennis met politieke partijen
Er doen 15 politieke partijen mee aan de Statenverkiezingen op woensdag 18 maart 2015. VVD, CDA, PVV, SP, PvdA, D66, Groen Links, 50 PLUS, PvdD, Platform Vrije Politiek, Stem NL, Lokaal Brabant, Libertarische Partij, ChristenUnie-SGP en Jezus Leeft presenteren zich in de hal van het provinciehuis. Bezoekers kunnen met stickers een StemWijzer invullen, in gesprek gaan met de politici, hun kennis over het Brabantse bestuur testen of de werkkamer van de commissaris van de Koning bezoeken. Van 12.00 tot 14.00 uur organiseert Omroep Brabant een lijsttrekkersdebat. Dit debat wordt op zondag 15 maart 2015 meerdere keren uitgezonden.

Uitslagenavond
Ook op woensdagavond 18 maart 2015 opent het provinciehuis de deuren. Het is inmiddels een goede traditie om in het provinciehuis op de avond van de verkiezingen elkaar te ontmoeten en in informele sfeer gezamenlijk van de stembusresultaten kennis te nemen. Het provinciehuis is van 21.00 tot uiterlijk 2.00 uur geopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen