Wijk De Biezen wordt weer fleurig vanaf 21 maart

Foto:

In wijk De Biezen is de laatste tijd regelmatig bebossing en struikgewas verwijderd, vanwege onderhoud of het wegnemen van onveiligheid veroorzaakt door struiken. In de meeste gevallen wordt dit vervangen door gras. Hoewel dit gras er natuurlijk uitziet ziet het er voor omwonenden saai uit. En bovendien zijn de aangelegde grasweiden geen aantrekkelijk leefgebied voor dieren en insecten.Daar gaat wijkraad De biezen op 21 maart als onderdeel van het NL Doet project echter verandering in brengen.

Judirh Noordanus van de wijkraad legt uit: “wij hebben in goed overleg met de gemeente en natuurvereniging Ken en Geniet afgesproken om in het groene hart van onze wijk, langs de vijver bij de basisscholen, een strook met een bloemenweide aan te leggen. Dit gaat tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactiedag van NLDoet op zaterdag 21 maart gebeuren. En daar hebben wij hulp van de buurtbewoners bij nodig! Wij zoeken nog zaaiers die met een hark en een emmer deze middag aanwezig willen zijn. Ook kinderen zijn welkom om mee te komen helpen met zaaien! Om half 2 gaan we aan de slag.”

Bij deze strook staan ook diverse bomen met informatiebordjes. In de loop der jaren zijn er echter bordjes vernield of verwijderd. “Wanneer we voldoende gelden via sponsoring en fondsen bijeenkrijgen zullen deze bordjes vervangen worden door nieuwe exemplaren zodat iedereen weer kan zien welke bomen met hun specifieke kenmerken er in onze wijk te vinden zijn. Daarom hebben we dit NLDoet-project dan ook “Bloemenweiden en Bomenbordjes” genoemd.” aldus Judith.

Het project “Bloemenweiden en Bomenbordjes” doet mee aan de Dijk van een Wijk competitie van de website nudge.nl en maakt hiermee kans op het winnen van een geldprijs. Helpt u Wijkraad De Biezen om deze wijk te verbeteren tot Dijk van een Wijk? Breng dan uw stem uit op www.nudge.nl/ideas/bouw-mee-aan-jouw-dijk-van-een-wijk. Om te kunnen stemmen moet u zich aanmelden bij deze handige site voor duurzame tips en initiatieven. “Alvast hartelijk dank voor uw stem! En wij zien iedereen graag op zaterdag 21 maart vanaf half 2 bij de vijver” besluit Judith Noordanus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen