Inzameling plastic afval niet altijd vlekkeloos

Foto:

Er zijn in Dongen voldoende containers om plastic in te leveren, maar de inlevering verloopt niet altijd vlekkeloos. Dat is kort samengevat het antwoord van wethouder Ad van Beek op vragen van VVD-raadslid Henny Vlasveld in de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond.

Volgens Vlasveld is de capaciteit van de containers te beperkt, waardoor inwoners hun plastic afval naast de container zetten. ‘Enige weken geleden vloog met de sterke wind het nodige plastic afval vanaf de Jumbo de wijk in’, zo illustreerde het raadslid zijn betoog. Volgens Vlasveld was het ook wel eens goed als de gemeente nog even kijkt naar de locaties. ‘Niet alleen bij winkels maar bijvoorbeeld ook bij uitgaande wegen van een woonwijk. Want het is in ons aller belang dat gescheiden inzameling van afval een succes wordt‘.
Wethouder Van Beek herkende de situatie, maar bestreed dat er te weinig containers zouden zijn. ‘De capaciteit is wel voldoende, maar het apparaat weigert soms omdat mensen bijvoorbeeld hun afval in een te grote zak aanbieden. Ze zetten vervolgens de zak naast de container en binnen de kortste keren staan er dan meer zakken omdat mensen denken dat de container vol is.
We overwegen wel om ook bij de Lidl containers te plaatsen.

Dongen draait overigens goed mee in de middenmoot als het gaat om inzameling van plastic. ‘We hebben zo’n 15 kilo per woonaaansluiting’.

—————————————————————————————————————————————

winkknieuw

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen