Actief Zorg neemt personeel Thebe over

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

Inwoners van Dongen die huishoudelijke hulp kregen van Thebe kunnen die vanaf 1 februari aanstaande ontvangen van Actief Zorg. Die partij heeft zich bereid verklaard het werk en de medewerkers van Thebe Huishoudelijke Zorg in Dongen over te nemen. De gemeente Dongen informeert de klanten van Thebe middels een brief over de veranderingen en de gevonden oplossing.

Dankzij deze oplossing blijven veel banen behouden. En de mensen die dat willen, kunnen huishoudelijke hulp blijven krijgen van hun vertrouwde hulp. Eind vorig jaar zijn alle bestaande HBH1 klanten in Dongen geïnformeerd over de mogelijkheid om huishoudelijke hulp via Actiefzorg te ontvangen. Ongeveer 80% van de Dongense klanten heeft daar destijds positief op gereageerd.

HBH2
Ook voor klanten met gespecialiseerde hulp bij het huishouden (HBH2) zijn de afspraken met Actief Zorg de komende periode van toepassing. In de eerste helft van 2015 zal er met alle HBH2 klanten een gesprek plaatsvinden. Als uit dat gesprek blijkt dat zij hulp en ondersteuning nodig hebben, dan ontvangen zij vanaf dan een zogenaamde ‘maatwerkvoorziening’ op basis van de nieuwe Wmo 2015.

Oproep aan hulpen!
Actief Zorg biedt nu de mensen die voor Thebe werken in de gemeenten Dongen een baan aan. Per 1 februari aanstaande kunnen ze in dienst treden en aan het werk blijven bij hun vertrouwde klanten. Om alle hulpen (zowel HBH1 als HBH2 hulpen) goed te informeren over de overstap naar Actief Zorg organiseren de gemeente Dongen en Actief Zorg een informatieavond op donderdag 29 januari aanstaande. Om 19.00 uur verzoeken we alle hulpen naar de bijeenkomst in de Centrale Hal van het gemeentehuis te komen voor nadere uitleg en de mogelijkheden.

Faillissement Thebe
Het faillissement van Thebe Huishoudelijke Zorg werd op 18 december vorig jaar uitgesproken; het is ingegaan op 1 januari jongstleden. Thebe vroeg haar medewerkers in de maand januari door te werken om de zorg voor klanten te kunnen garanderen. De curatoren zochten ondertussen naar een duurzame oplossing voor het overnemen van de huishoudelijke hulp én het personeel van Thebe.

“De gemeente Dongen betreurt het faillissement van Thebe, maar is opgelucht dat Actief Zorg nu de zorg voor de huidige Dongense klanten gaat overnemen”, aldus wethouder Piet Panis.

———————————————————————————————————————————–

opendagtto

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen