BreAss werkt mee aan unieke ScheidingsApp

Foto:

BreAss Financiele diensten & Mediation, gevestigd aan de Hoge Ham 75, heeft meegewerkt aan de eerste complete ScheidingsApp. heeft meegewerkt aan de eerste complete ScheidingsApp. Dit is een applicatie waarin alle informatie over een echtscheiding overzichtelijk te vinden is. Het doel is om ervoor te zorgen dat de impact van een scheiding voor alle betrokkenen tot een minimum wordt beperkt. ,,Mensen hebben vaak geen idee wat er bij komt kijken om te scheiden. Dankzij de app hebben ze alle informatie paraat”, vertelt Johannie Brenders.

Het is een veel voorkomend probleem. Mensen die willen scheiden, maar geen idee hebben hoe dit aan te pakken. De ScheidingsApp brengt daar verandering in. De applicatie bevat diverse zaken, gerangschikt in vier categorieën. Zo bevat de sectie ‘Over scheiden’ alle informatie over zaken die komen kijken bij een echtscheiding. Overzichtelijk, logisch gecategoriseerd en gerangschikt. Wat voor financiële gevolgen heeft scheiden bijvoorbeeld? Wat te doen met de woning, schulden en bezittingen? Met behulp van een team van experts uit het vakgebied wordt alle informatie up-to-date gehouden.

In de app is er veel aandacht voor kinderen in een scheidingssituatie. Regelmatig worden zij namelijk de dupe van een scheiding. Hiervoor wordt er samengewerkt met o.a. Zandkastelen® en !jes, speciale programma’s voor kinderen met scheidende ouders. Wanneer er besloten wordt om een mediator in te schakelen, dient de app ook als digitaal opslagmiddel en als procesondersteuner. Documenten als het scheidingsplan kunnen er op worden bewaard. Zo is altijd en overal inzichtelijk hoe het ervoor staat. Dit uiteraard in een optimaal beveiligde omgeving in verband met de privacy gevoeligheid van de opgeslagen informatie.

Mediator
Naast BreAss zijn er circa honderd mediators betrokken bij de app. Zij zijn verspreid door het hele land. Via de ScheidingsApp kunnen de gebruikers zoeken naar een mediator in de buurt. Ook Dr. Gert-Jan Kloens, gezondheidspsycholoog van de Erasmus Universiteit, werkt mee. Dr. Kloens heeft een relatietest ontwikkeld, die gratis aan de applicatie is toegevoegd. De uitkomst van die test (rood, oranje of groen) kan mede helpen te bepalen welke stappen er gezet dienen te worden.

De app is ontwikkeld door het bedrijf AppSharing uit Zwolle. Directeur Felix Wielinga is trots op het resultaat en is ervan overtuigd dat de applicatie meewerkt aan het uiteindelijke doel. ,,Wij willen ervoor zorgen dat de impact van een scheiding voor alle betrokkenen tot een minimum wordt beperkt.”

De ScheidingsApp is gratis te downloaden voor Apple en Android.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen