Diamanten bruiloft voor Harry en Toos van Mierlo-van Laarhoven

Op 11 november 1954, vandaag precies 60 jaar geleden, gaven Harry van Mierlo en Toos van Laarhoven elkaar het jawoord. Vandaag waren zij als diamanten bruidspaar het stralende middelpunt van enkele festiviteiten. Speciaal voor de gelegenheid kwam burgemeester René van Diessen op bezoek met in zijn kielzog bakker Filius met een feestelijke taart met daarop een afbeelding van het bruidspaar op hun trouwdag. Daarnaast had de burgemeester nog een extra verrassing voor het diamanten paar in de vorm van een exemplaar van ’t Donges Léesplangeske. Het viel erg in de smaak.

Harry van Mierlo is geboren op 08 mei 1931 aan de Vijf Eikenweg te Oosterhout.
Het gezin bestond uit 7 zonen en 6 dochters. Een zusje is op 3-jarige leeftijd gestorven. Zijn moeder is in 1949 gestorven en zijn vader stond er alleen voor om zijn gezin met 12 kinderen na de oorlogsjaren te onderhouden en groot te brengen.
Toos van Laarhoven is geboren op 12 augustus 1929 aan de Oude Baan te Dongen, haar ouderlijk huis stond recht tegenover de voormalige gasfabriek. Het gezin bestond uit 6 dochters en 2 zonen. Haar vader is in de oorlog in het jaar 1943 in het Rijens Broek doodgeschoten wat heel veel impact op het gezin heeft gehad. Haar moeder moest haar gezin in haar eentje onderhouden en grootbrengen.
Harry en Toos hebben elkaar in 1949 leren kennen in de Tramstraat in Dongen, ter hoogte van de voormalige melkfabriek. Het was in die tijd de gewoonte dat de jeugd ’s avonds elkaar wandelend ontmoette vanaf de Boerenbond in de Tramstraat tot het voormalig Musis Sacrum gebouw in de Hoge Ham, waar nu de Cammeleur is gevestigd. Ze hebben 5 jaar verkering gehad en wilde graag met elkaar verder en zij waren toen genoodzaakt om voor de wet te trouwen zodat zij in aanmerking konden komen voor een huurwoning. Zij zijn voor de wet getrouwd op 11 november 1954. Vier jaar waren zij voor de wet getrouwd en woonden allebei nog gewoon thuis toen zij besloten om een huis te kopen omdat zij nog steeds geen huurwoning hadden toegewezen gekregen. Zij kochten een huis in de Emmastraat en het kerkelijk huwelijk is voltrokken op 27 december 1958. In de Emmastraat hebben zij 38 jaar gewoond waar hun 2 dochters zijn geboren. 
Harry heeft vroeger eerst in enkele leerfabrieken gewerkt en is later overgestapt naar de bouw, waar hij met veel plezier heeft gewerkt tot zijn gezondheid het niet meer toeliet. Toos heeft vroeger in de schoenfabrieken gewerkt en is later als huishoudelijke hulp bij Attwood, (GFK) gaan werken.
Sinds 21 jaar wonen zij in het Appartementencomplex Dr. Maassen aan de Min. Goselinglaan. Zij hebben 4 kleindochters en 1 kleinzoon gekregen waar zij enorm van genieten. Het 60-jarig huwelijk vierden ze afgelopen weekend met kinderen en kleinkinderen in hun geliefde Sauerland in Duitsland, waar ze vroeger graag verbleven.
De laatste jaren gaat de gezondheid van hen beiden achteruit maar zij zijn blij dat ze hun 60-jarig huwelijk met hun gezin nog kunnen vieren.
Foto’s:  jan Stads / Pix4Profs (zie fotoreeks boven)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen