Afvalrace Blog Marion: “Het sleutelwoord was COMMITMENT”

Foto:

Aanstaande vrijdag is het zover: het eindgala van de afvalrace. Marion is er helemaal klaar voor en kijkt in deze blog nog even terug op de uitdagingen van de afgelopen maanden.

Mijn mooiste ervaring of verandering tot nu toe
Als je mee gaat doen aan een programma om af te vallen, is het logisch te vermelden dat DE grote verandering de gewichtsvermindering is. Dat was eerlijk gezegd ook mijn eerste doel om me in te schrijven voor de Afvalrace.  En dat doel is naar mijn idee zeker geslaagd: er zijn heel wat kilootjes af!

Meer dan alleen gewichtsverlies
Ik kan niet voor de andere deelnemers spreken, maar voor mij is er heel wat meer veranderd dan alleen mijn gewicht. In het programma van “the road to health and happiness”, wordt er veel aandacht besteed aan het traject van mindset. Tijdens het intakegesprek werd me duidelijk verteld wat het programma inhoudt en wat er van me verwacht wordt. Het sleutelwoord was COMMITMENT.

Commitment op alle vlakken:
* elke week een uur Skypen onder leiding van Ilse en Mira waarin we hebben gepraat over doelen, integriteit, planning en daden;
* per week 5 sportmomenten inplannen (en nakomen natuurlijk);
* het lezen van etiketten, het bekijken van voedingsvideo’s en aan de hand daarvan bewuste- en gezonde keuzes maken;
* elke week een weegmoment (foto van de weegschaal door-appen), hier krijg ik ook altijd feedback op;
* ook een foto van mijn avondeten app ik door;
* zoals jullie hebben gemerkt wordt er ook van me verwacht dat ik elke week een blog schrijf.
Het lijkt heel wat als je bovenstaande doorleest, maar ik heb het heel graag gedaan en er ontzettend veel voor teruggekregen.

Was ik maar een mug
En hoewel het soms wel lijkt alsof ik het leuk vind om in de picture te staan (dat veroorzaak ik zelf met mijn gedrag, dat besef ik me), vind ik dat echt helemaal niet zo fijn. Maar omdat ik nu zo positief benaderd en gestimuleerd werd, vond ik het het laatste half jaar echt niet erg. Climax zal komende vrijdag zijn wanneer het Finishgala van de Afvalrace zal plaatsvinden. Oh jee, was ik maar een mug ofzo………

Lieve mensen, echt mijn hele leven is veranderd.
Dat begint al bij de inhoud van mijn keukenkastjes en loopt sowieso door naar het structurele gebruik van mijn fiets…………

Aan de buis gekluisterd
Toen Jaride half augustus uit mijn huisje vertrok, was ze bang dat ik elke avond aan de buis gekluisterd zou zijn. En die angst was terecht, want als deze kans mij niet geboden zou zijn geweest had ik je nu de verhaallijn van alle soaps kunnen vertellen. Maar het heeft dus totaal anders uitgepakt en ik vind dat ik momenteel een druk, maar heel leuk leven heb.

Mijn leven na de afvalrace
Over een week of 4 ga ik naar China en als ik daarvan terugkom dan ga ik zelf (vrolijk) verder. Mijn plannen heb ik van de week besproken met Ilse en Mira. Ik kan me niet voorstellen dat deze dames uit mijn leven zouden verdwijnen, maar gelukkig gaat dat met mijn huidige plannen ook niet gebeuren! Me happy!!!!!!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen