Leo Loonen kampioen 3-banden-groot bv ‘t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd de finale van het clubkampioenschap driebanden-groot van 2021 gespeeld. Deze finale werd vanwege de coronamaatregelen gehouden op zaterdagmiddag. Voor de finale plaatsten zich Jan Smeekens (Gilze), Piet Kamp (Raamsdonk) en Leo Loonen (Oosteind).

Leo was de eerste wedstrijd vrij. Jan en Piet namen het tegen elkaar op. Jan nam in de eerste fase een ruime voorsprong van 10-2. Daarna stopte bij Jan de productie, terwijl Piet steeds meer in zijn spel kwam. In 54 speelde Piet de partij uit. Daarna moest Jan het opnemen tegen Leo. De gehele wedstrijd gingen de partijen gelijk tegen elkaar op. Leo finishte in maar 32 beurten met het fraaie gemiddelde van 0.500 precies. In de na-beurt moest Jan nog drie caramboles maken. Hij scoorde vanaf acquit, maar hij miste de tweede bal. Piet en Leo hadden dus beiden één wedstrijd gewonnen en moesten het nu tegen elkaar opnemen.

Leo nam al snel een grote voorsprong. Na 11 beurten had hij al negen caramboles, terwijl Piet toen nog op één stond. Deze keer was Leo al na 28 beurten bij de finish. Dit was voor Piet te veel van het goede, hoewel hij inmiddels meer dan de helft van zijn caramboles had gehaald. Leo kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.571. In totaal zette hij zelfs het prachtige gemiddelde van 0.533 neer. Piet werd al kampioen in de spelsoort driebanden-klein en pakte nu de tweede plaats. Jan zette net als Piet een fraaie serie van drie neer. Ondanks gedegen spel reikte hij tot de derde plaats.

Leo neemt de titel over van Riekie Hamers. Hij mag zich de kampioen van 2021 noemen. Het was Leo’s eerste clubkampioenschap bij biljartvereniging ‘t Vaartje. Vorig jaar reikte hij nog tot de tweede plaats. Leo kreeg, evenals de andere finalisten, een mooie geldprijs overhandigd. Voorts werden de finalisten in de bloemetjes gezet. Ook dit jaar heeft het kasteleinsechtpaar Ton en Hanny Kemmeren voor de hapjes en het ter beschikking stellen van het materiaal zorg gedragen. Bovendien sponsorden zij ook dit jaar alle clubkampioenschappen. Wanneer begonnen kan worden met de clubkampioenschappen libre, driebanden-klein en driebanden-groot voor 2022 is afhankelijk van de maatregelen van de overheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen