Dongen Zaterdag wint overtuigend in Rijen

Het zaterdagelftal van trainer/coach Luke van Overbeek mocht afgelopen zaterdag op bezoek bij buurman Rijen. Een niet benijdenswaardige tegenstander. Immers een week geleden had deze tegenstander met 18-0 verloren van SCO en nu kwam Dongen langs.

Door Piet Scheepers

Het elftal van Van Overbeek is volop in de race om het kampioenschap. Er moeten dan nog wel enkele zware hobbels genomen worden. Maar ook de wedstrijdinstelling moet anders. Dat was afgelopen zaterdag, zeker de eerste helft, het geval. De donderspeech in de rust werkte als een rode lap op een stier. Dongen krikte de schamele 0-2 op naar een ruime 0-11 overwinning.

De coach van de thuisploeg had de eerste helft nog hoop dat het een wedstrijd zou worden. Dat kwam echter door de instelling van Dongen. Slechts twee keer wist Dongen het net achter de Rijense doelman te vinden. “Wij begonnen veel te slap en niet geconcentreerd. Een gevalletje van onderschatting,” concludeerde Van Overbeek. Dat het eenrichtingsverkeer zou worden, was al snel duidelijk. Twee afstandsschoten op de lat waren het signaal om het vizier eens bij te stellen. De eer was aan Maarten Waltman om in de elfde minuut de openingstreffer op het scorebord te zetten op aangeven van Uzun Alperen. Dongen speelde heel slordig en hield zich niet aan de gemaakte afspraken. Dit resulteerde in wat kleine kansjes, maar geen overtuigende mogelijkheden. Het duurde tot ruim een half uur voordat de 0-2 op het bord kwam. Aanvoerder Nick Smans, na een assist van Gillyan Clemens, liet ook de Rijense doelman kansloos.

Flinke woorden in de rust.
Na een flinke peptalk van Luke van Overbeek, werd de draad weer opgepakt. Twee wissels en een dotje energie liet na rust een herboren Dongen zien. Nog geen twee minuten na de hervatting rondde Maarten Waltman een prima actie van invaller Roland Snoeren af. Een minuut later was het Joep van Overbeek die voor de 0-4 tekende. Het doelpuntenfestijn was geopend. Nog geen drie minuten later was het Freek Dingemans die vanuit een corner de 0-5 binnenschoot. Er volgden nog enkele wissels. Dongen zat in een flow en zette een tandje bij. Bas Jansens mocht vanaf de elf meterstip de 0-6 scoren. Hierna ging het wel heel hard. Vince van Miert (0-7), Maarten Waltman (0-8 en 0-10), Jannik van de Pas (0-9) voerden de score verder op. Het slotakkoord was voor Roland Snoeren die de 0-11 voor zijn rekening nam op aangeven van Luca Kastelijns. “Wij speelden een goede tweede helft tegen een tegenstander die het niveau niet aan kan,” was de eindconclusie van Luke van Overbeek.

Pas zaterdag 20 november wordt er weer gespeeld. Er staan dan twee derby ’s op het programma. Eerst thuis om 16.00 uur tegen Berkdijk en dan de week erop uit tegen de ongeslagen koploper DESK om 14.30 uur. En dan 11 december uit de clash bij Olympia ’60. De feestmaand kan beginnen.