Dongen O23 neemt revanche (1-8) op AWC

Er was maar een elftal dat aanspraak mocht maken op de overwinning en dat was Dongen O23. Getergd, na de 2-3 thuisnederlaag, trad het elftal van trainer/coach Lars Jansens met opgestroopte mouwen AWC tegemoet. “Wij zetten al vroeg druk. AWC moest alle zeilen bij zetten om overeind te blijven. Het wachten was op het eerste doelpunt. De jongens waren gretig.” Een eindconclusie van Jansens die door zijn team volledig werd waargemaakt.

Het Wijchense AWC probeerde af en toe via de counter toe te slaan. Voor gevaar zorgde dit echter niet. Dongen had achterin weer een ijzersterke verdediging staan. Zowel Gijs Timmermans als Gijs van Tilburg stonden weer op hun vertrouwde stekkie. En op het middenveld had Omar Abdallah weer een plaats gekregen. Dongen mocht naar hartenlust combineren. De openingstreffer volgde dan ook snel. Een prima streekpass van Raphael Narty op Rijk Siemerink was voor de laatste koren op zijn molen. Beheerst opende hij de score. AWC probeerde zich terig te knokken via niets zeggende speldenprikjes. In deze periode onderscheidde doelman Sandro van Kuijck zich.
Twee schoten beoordeelde hij prima, waarvan er eentje uitstekend uit de hoek werd getikt. De druk van Dongen werd gaande de wedstrijd beloond. Uit een corner van Rijk Siemerink kopte Gijs Timmermans de 0-2 binnen.

Hachelijk moment
Hierna volgde voor Dongen een moment van even de billen samenknijpen. Doelman Sandro van Kuijck kwam ongelukkig in botsing met een aanvaller van AWC. Waar sommigen dachten aan een rode kaart voor de Dongendoelman, gaf scheidsrechter Wolterink een gele kaart. Dit tot grote opluchting aan Dongenzijde. “Een ongelukkig botsing en geen doorgebroken speler,” was na afloop de reactie van de scheidsrechter.
Met nog vijf minuten voor rust te gaan nam Dongen weer meer afstand. Weer was het Rijk Siemerink die zijn tegenstander uitkapte en de 0-3 scoorde. Zijn hardwerken werd hiermede beloond. Voordat hij de 0-3 scoorde wist hij verdedigend een bal weg te koppen waardoor hij een tegendoelpunt wist te voorkomen. In de tweede helft was het wachten op het moment waarop Dongen de score verder zou gaan opvoeren. Dongen wisselde vijf keer en de druk bleef hoog. Met drie doelpunten achtereen maakte Burak Arda Erbek een glaszuivere hattrick. AWC mocht van de scheidsrechter, vanuit buitenspel, tussendoor deze hattrick door de 1-5 scoren.

Dongen moest met 10 man de wedstrijd uitspelen. Sem Heller, net hersteld van een kruisbandblessure, greep weer naar zijn knie. “Hopelijk valt de schade mee,” zuchtte Jansens na afloop. Het was aan Luc Braams die met twee doelpunten voor de 1-8 zorgde. “De ingevallen spelers waren gretig. Zij hielden het niveau hoog. Dit maakt de keuze voor de trainer er niet makkelijker op voegde coach Jansens nog toe. Zeker als komende zaterdag een echte topper op Sportpark De Biezen wacht. Medekoploper Echt komt op bezoek. Aanvang: 14.30 uur. Vrij entree.