Olympia’60 strijdbaar het nieuwe seizoen in

Foto:

Nog druk aan het appen schuift trainer Mo Duzgun aan tafel om een korte vooruitblik te werpen op het zojuist gestarte seizoen. Het is één van de gevolgen van de smalle selectie waar hij het dit jaar mee moet doen. Dan moet er vaak nog wat extra geregeld, en dus ook geappt worden.

Corona
Het is duidelijk dat corona een flinke kwalitatieve en kwantitatieve bres heeft geslagen in de Olympia-selectie. De oudere ervaren spelen mochten afgelopen jaar lang niet eens trainen. Wedstrijden waren er sowieso niet. De binding en sociale cohesie waar Olympia’60 het juist van moet hebben, ontbrak. Gevolg, die routiniers deden een stapje terug en een paar spelers zochten een andere omgeving op.

Jong team
Dus aan Mo om weer opnieuw te beginnen met het bouwen van een team. Samen met zijn staf, waar assistent-trainer Martin Kant aan is toegevoegd, gaat hij die uitdaging ten volle aan. “We zijn erg blij met de jongens die er bij zijn gekomen”. Sven Noordijk en routinier Ayan Uslu zijn de gelederen komen versterken. Zonder Ayan (38) heeft het team een gemiddelde leeftijd van 22,3 jaar. Als het aan Mo ligt, wordt dit nog wat jonger. “Bij de jeugd spelen een aantal leuke talenten. Ze trainen al mee en ik zou ze graag aan de groep willen toevoegen. Ze zijn 17, 18 jaar oud. Stef, Sam en langer geleden Nick, zijn allemaal al op hun 16e aangesloten bij het eerste. Maar ook bij het tweede team zitten een aantal goede voetballers die we wellicht hard nodig zullen hebben.”

De huid duur verkopen
Na de eerste oefen- en bekerwedstrijden is Mo optimistisch. “Ik geniet ongelofelijk van de getoonde inzet en wilskracht. We zullen echt keihard moeten werken om resultaten te halen. Maar let op, we gaan menig tegenstander verrassen ! We zullen onze huid duur verkopen.”
Waar Mo vorig jaar repte over wedstrijden met veel doelpunten (5-4, 4-2), verwacht en hoopt hij dat het meer 1-0 en 1-1 wedstrijden worden. We zullen verdedigend nog een stapje extra moeten en gaan doen.
De goedlachse onderwijzer uit Gorinchem heeft er vertrouwen in. “We hebben mentaal een ijzersterke groep die niet van zijn stuk raakt als we een keer tegen een zeperd oplopen. Samen met mijn staf en de technische commissie zullen we ervoor zorgen dat er een representatief team staat waar op voort geborduurd kan worden. Olympia’60 is een mooie club met een grote en goede jeugdafdeling. Daar zit een prima toekomst !”

Bekerwinst
De interviewtijd is op. Mo gaat weer verder. Op weg naar de bespreking voor de bekerwedstrijd bij SV de Braak in Helmond. Olympia’60 laat in een stevig potje hier haar tanden zien en wint met 2-3. Een mooie opsteker richting de competitie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen