Kees Claasen debuteert op de lange afstand triatlon op het WK in Almere

Foto:

Na de afgelopen jaren al diverse kwart en halve triatlons te hebben gedaan werd het voor Dongenaar  Kees Claasen eens tijd voor een hele. En waar is dat mooier dan op het ITU Wereldkampioenschap in eigen land?

Nadat de 2020 editie geen doorgang vond vanwege corona, werd het trainingsschema opnieuw opgepikt in maart van dit jaar. Zes Maanden trainen met (op de piek) weken van 14 uur hebben hun vruchten afgeworpen want met een eindtijd van 10 uur 19 minuten en 24 seconden werd het doel van onder 10 en een half uur finishen bereikt. In de leeftijdscategorie 45-49 jarigen (36 deelnemers) werd een 17e plaats behaald.

Het zwemmen was wat lastig, mede door de winderige omstandigheden en duurde 1 uur 24 minuten, het fietsen ging goed en de 180 km werden afgelegd in 5 uur en 9 minuten, bijna 35 km/u gemiddeld. Op de afsluitende marathon bleken de laatste 3 van de 6 rondjes lastig en moest er regelmatig een stukje gewandeld worden. Jammer maar met een tijd van 3 uur 32 minuten en 39 seconden toch niet heel slecht.

De pijntjes na de wedstrijd zijn er inmiddels door Jan Horsten uit gemasseerd, op naar de volgende uitdaging.

Reacties