DVVC Kick Off Tournament

Foto:

Afgelopen weekend is op Sportpark Dongekant de tweede editie van het DVVC Kick Off Tournament gehouden. Verdeeld over 2 dagen hebben 30 teams, verdeeld over 5 leeftijdscategorieën, een totaal van 108 wedstrijden gespeeld. Waarbij de teams voornamelijk uitkomen in de hoofdklasse of eerste klasse.

Op zaterdag hebben de JO10, JO11 en JO12 teams onderling gestreden en hun wedstrijden gespeeld. Met deelnemende teams uit diverse delen van het land was het al vroeg een drukte op het sportpark. Overal waren teams zich aan het voorbereiden op de eerste wedstrijden.
Voorafgaand aan de eerste wedstrijden wordt in verband het overlijden van clubicoon Goof van Bijnen een minuut stilte gehouden. Na deze minuut stilte mochten de scheidsrechters de wedstrijden op de 5 velden laten beginnen. En is de (voetbal)strijd los gebarsten.
Met een omroeper die er voor zorgt dat de teams op tijd opgeroepen worden naar het juiste veld te gaan, het begin en eind van de wedstrijden aankondigt verlopen de wedstrijden volgens schema.

Veel spelers en veel teams betekent ook de nodige vrijwilligers die nodig zijn om een toernooi in goede banen te leiden. Daarbij behoren ook de 6 jeugdspelers die op zaterdag de rol van scheidsrechter op zich hebben genomen. Namens DVVC zijn we trots dat deze jongens diverse wedstrijden vakkundig hebben geleid.

Naarmate de laatste wedstrijden in zicht komen wordt in bepaalde poules de strijd om als eerste te eindigen nog wat sterker. En dat blijkt ook uit de eindstanden, waardoor bij de JO10 zelfs een strafschoppenserie nodig is om de uiteindelijk winnaar aan te kunnen wijzen.
Bij de JO11 wordt de strijd om de eerste plaats bepaald door het doelsaldo. De einduitslag bij de JO12 is voor de eerste plaats duidelijk, maar de tweede plaats wordt in deze categorie ook op doelsaldo bepaald.

Na een succesvolle zaterdag is het op zondag de beurt aan de JO13 en JO14 teams. Zij spelen wedstrijden op “groot” veld en dus zijn er op zondag 3 velden waarop gevoetbald wordt. Ook nu is er veel strijd op het veld en doen teams er alles aan om te laten zien dat ze klaar zijn voor het komende seizoen. En bij de één lukt dat beter dan bij de ander, maar dat is nu net waar het Kick Off Tournament voor bedoeld is. Kijken of we klaar zijn voor het nieuwe seizoen of om de puntjes op de i zetten.

Ook op zondag genoeg strijd om de grootste beker binnen te slepen. En ook dan blijkt dat (bij de JO13) het doelsaldo de uitslag moet bepalen.
Naast bekers voor de eerste, tweede en derde plaats voor iedere categorie is zowel op de zaterdag als op de zondag een speler uitgeroepen tot “Player of the Tournament”.

We hopen alle deelnemende clubs een mooie gelegenheid te hebben geboden om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. En voorzichtig spreken we ook de wens al uit om volgend jaar de derde editie van het Kick Off Tournament te mogen organiseren.

\We danken alle deelnemende teams, grensrechters, scheidsrechters en overige vrijwilligers die zich hebben ingezet. En ook danken we alle ouders, broers, zussen en overige toeschouwers die de spelers hebben aangemoedigd, getroost, van eten en drinken hebben voorzien of op welke manier dan ook hebben ondersteund.

Hopelijk tot volgend jaar op de derde editie van het DVVC Kick Off Tournament

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen