VV Dongen: Nog net niet

“Ik kan nooit tegen een nederlaag, maar ik verlies liever zo dan dat ik gelijkspeel met bagger-voetbal.” Trainer Osman Erbas was pal na de met 2-1 verloren wedstrijd tegen VV Gemert duidelijk in zijn commentaar. “ik heb een goed VV Dongen gezien, veel beter dan vorige week tegen JOS en misschien is de uitslag onterecht, ik zie wel veel perspectieven voor de komende weken.”

VV Gemert tegen VV Dongen werd beslist op details. De twee teams waren de gehele wedstrijd redelijk gelijkwaardig, maar één moment van onoplettendheid in combinatie met individuele klasse werd VV Dongen fataal.

VV Dongen begon sterk in Gemert. Met een compact elftal werd VV Gemert uit de tent gelokt. Een tactisch steekspel ontspon zich voor het goedgevulde sportpark Molenbroek. VV Gemert probeerde door te komen via de zijkanten waar Pieter-Jan Scheerlinck net Mohammed Mansaray geen krimp gaven. Jan Gerrits en Theo Martens bepaalden vanuit het centrum van de verdediging het tempo en zorgden samen voor de rust in het team. Op het middenveld dirigeerde Fatih Kamaci de rest van zijn teamgenoten en Jari Koenraat bedreigde de verdediging vanachter spits Sel Bastmeijer.

Ruim 35 minuten was VV Dongen de baas op het veld en dat resulteerde in een grote kans voor Jan Gerrits vanuit een corner; hij had de bal alleen maar moeten raken. Jari Koenraat kreeg een vrije doorloop richting de keeper, maar zijn teamgenoot Shenty Saez nam de bal in buitenspelpositie over van hem waardoor de aanval werd afgefloten.

Fatih Kamaci had wel succes. In de 26e minuut controleerde hij op magistrale wijze een voorzet van Scheerlinck. Met een verdediger in de rug controleerde hij de bal met zijn borst en knalde de bal met zijn linkervoet in de rechterhoek.(0-1 in de 26e minuut).

VV Dongen had de kansen om door te drukken maar door een tactische omzetting bij VV Gemert kwam met name de rechterkant van VV Dongen onder druk te staan. Vooral aanvoerder Joost Habraken werd een plaag voor VV Dongen. In de 38e minuut betaalde de omzetting zich uit en na knullig balverlies op het middenveld bij VV Dongen gingen er een aantal dingen compleet mis in de afstemming. Niemand kreeg nog druk op de bal waardoor in de eindfase van deze rommelige aanval Jens Leijten de bal diagonaal in wist te schieten. VV Dongen en vooral trainer Erbas baalden verschrikkelijk.

De rust kwam als geroepen en in de kleedkamers van beide teams werden verschillende verhalen gehouden. Erbas wees zijn team op de eerste 35 minuten en trainer Boeren van VV Gemert blies met een donderspeech de muren omver. Hij vond zijn team te slap opereren en verwachtte een andere tweede helft qua instelling.

Dat laatste gebeurde niet echt. Het was VV Dongen die het heft direct in handen nam. Met verzorgd voetbal wist de ploeg de zestienmeter van VV Gemert te bereiken maar in de eindfase kwamen de spitsen van VV Dongen net iets tekort. En zo golfde het spel op en neer. In het tweede gedeelte was het VV Gemert die de overhand had. Echte kansen leverde het niet op. Voor de neutrale toeschouwer was het boeiend om te zien waar het verhaal naartoe zou gaan, van echt goed voetbal was geen sprake. “Degene die scoort wordt winnaar!”

Terwijl iedereen wel vond dat een gelijkspel de onvermijdelijke uitkomst zou moeten worden sloeg VV Gemert toe. Nog geen vijf minuten voor het definitieve nekschot kreeg VV Dongen de kans om de winst naar zich toe te trekken, maar linksbuiten Saez had geen oog voor zijn opkomende medespelers, nadat hij via een fraaie solo de achterlijn had bereikt. Hij gaf een voorzet door het midden, zodat de bal een makkelijke prooi werd voor keeper Tielemans. Aan de andere kant deed invaller Chafik Mezzani het beter. Identiek aan de actie van zijn collega van VV Dongen behield hij wel het overzicht en paste de bal richting de zestienmeter waar uitblinker aan VV Gemert-zijde, Habraken, het pleit beslechtte met een droge knal in de bovenhoek. (2-1 in de 76e minuut).
De slotfase kenmerkte zich met de gebruikelijke aanvallende en verdedigende wissels. Echt gevaarlijk werd VV Dongen niet meer en na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter de Vries was trainer Boeren van VV Gemert het eerlijkste in zijn commentaar: “Dit zijn echt wel de lekkerste overwinningen!”

Aanstaande zondag 5 september speelt VV Dongen thuis tegen DEM uit Beverwijk. Aanvang op Speelpark de Biezen is uur.