Biljartnieuws sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Ton Kemmeren heeft in het prestigieuze autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel zijn visitekaartje afgegeven.

Ton moest invallen, omdat op het laatste moment iemand vanwege ziekte zich terug moest trekken. Ton speelde in sportcafé ’t Vaartje geweldig. Hij speelde liefst 60% boven de klassengrens en kwam uit op het fantastische algemene gemiddelde van 0.851. In zijn beste partij kwam hij uit op het formidabele gemiddelde van 1.666. In deze partij zette hij bovendien een unieke serie van acht caramboles neer. In deze week plaatsten ook Dick van Zwietering (Waspik), Mark Pijnenburg (Berkel-Enschot), Piet Kamp (Raamsdonk) en Henk Schneiderberg (Bavel) zich voor de volgende ronde.

Piet speelde uitstekend en won drie van de vier partijen. Hij speelde liefst 58% boven de klassengrens. In zijn beste partij kwam hij uit op 0.727. Hij maakte bovendien een geweldige serie van zes. Dick won eveneens drie van de vier partijen. Hij speelde 36% boven de klassengrens. Toon van Tilburg (Dongen) eindigde op de derde plaats. Hij heeft nog een kleine kans om door te gaan als één van de beste derden. Toon had pech. Hij verloor twee partijen, terwijl hij nog slechts één carambole behoefde te halen. Dongenaar Arthur Snoeren kwam niet in zijn spel en werd uitgeschakeld. Ook komende week worden er wedstrijden gespeeld in het kader van het autobedrijf Scheerders driebandentoernooi.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
Team Hazenberg algeheel kampioen
Afgelopen jaar werd team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen (foto boven) kampioen in de B2 klasse. Voor het algeheel kampioenschap werd aangetreden tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. De eerste partij werd met 6-0 gewonnen. In de return behoefde derhalve nog slechts één wedstrijdpunt behaald te worden om zich te verzekeren van het algeheel kampioenschap van het district Midden-Brabant. In de eerste partij stelde Leo Loonen dit punt veiig, mede door een voortreffelijke serie van vijf. Gemakkelijk ging dit echter niet. In de na-beurt moest Leo nog drie caramboles maken. Hij maakte er twee.

De derde speelde hij in de klos, maar caramboleerde vervolgens toch nog. Hierdoor was het kampioenschap een feit. In de tweede partij had Theo Laros een absolute off-day. Hij kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Wellicht omdat de buit toen al binnen was. Hij kreeg overigens ook maar 34 beurten. In de laatste partij gaf Frans Kemmeren prima partij. Hij kreeg echter maar 41 beurten. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.487. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Door dit resultaat mag team Hazenberg naar het Gewestelijk Kampioenschap op 25 mei in Oosterland. Bij winst mag dit team naar het Nederlands Kampioenschap.

Winst ’t Vaartje 2
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje 2 met 28-22 van team Prinsenhoeven uit Tilburg. Piet Kamp etaleerde ander maal zijn geweldige vorm. Hij had maar 27 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.703. Hij maakte ook een prachtige serie van vier. Dat deed ook Theo Laros. Die eveneens zijn partij winnend wist af te sluiten. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.490 neer. Leo Loonen was de enige die verlies moest incasseren. Hij hield de schade echter beperkt. Aan de meet kwam hij slechts drie caramboles te kort. Op 7 mei speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé t Vaartje tegen team ’t Steegje uit Made. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

‘t Vaartje 3 wint nipt van ’t Vaartje 1.
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje 3 met het kleinst mogelijke verschil het werd 26-25. In de eerste partij was Jan Ligtenberg te sterk voor Anton Smuders. Jan Maakte onder meer een serie van vier. Anton kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Dat was overigens wel de enige winstpartij van ’t Vaartje 1. In de tweede partij was Mark Pijnenburg te sterk voor Willy v.d. Wiel. Mark had maar 39 beurten nodig en liet het mooie gemiddelde van 0.641 voor zich noteren. Willy maakte nog wel een prachtige serie van vijf punten. Op 7 mei speelt team ’t Vaartje 3 tegen team BCG uit Goirle. Deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint ook om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen