Paasbondstoernooi 2019

Foto:

Op Tweede Paasdag organiseerde JdbC Dongen haar jaarlijks terugkerend Paasbondstoernooi. Dit toernooi stond open voor alleen wedstrijdspelers, dus met een W-licentie.

Er hadden zich hiervoor maar liefst 48 equipes ingeschreven. De meeste teams kwamen uit de regio, maar er waren ook enkele spelers uit Friesland en zelfs uit België. Vanaf 10 uur kon men zich inschrijven en om half 11 zouden de wedstrijden moeten beginnen. De buitenbanen lagen er prima bij en zowel de nationale vlag als die van de NJBB wapperden vrolijk in de wind. Het terras was in orde gebracht, want het beloofde een schitterende dag te worden. We probeerden zoveel mogelijk de deelnemers in de schaduw te laten zitten.

Na enig oponthoud vanwege de computer begonnen we ietwat later aan het toernooi. Men moest die dag 5 voorgelote wedstrijden spelen. Tussen de partijen door had men volop de gelegenheid om gezellig wat bij te kletsen, wat te drinken en te eten of lekker relaxen in het zonnetje. Want die was die dag volop aanwezig. Vanwege het mooie weer werd er behoorlijk wat besteld aan de bar. De mensen achter de bar (Jeanne en Annie) en die van de catering (Jopie en Willemieke) hadden hun handen vol om alle bestellingen op tijd te kunnen voldoen.

Het werd een gezellig en sportief toernooi, waardoor de arbiter in de persoon van Wim de Jong, nauwelijks in actie hoefde te komen. Elke equipe dat een wedstrijd gewonnen had, werd beloond met €2,-. En dit stond nog los van de prijzen aan het eind van de dag.
Na 5 wedstrijden konden Gerdie, Marian en Henk (WECO-leden) de balans opmaken. Wanneer twee equipes gelijk geëindigd zouden zijn, werd er een zgn. “shoot-out” gehouden: beide spelers van een equipe gooien dan één boule naar een door de scheidsrechter uitgeworpen butje. Het equipe welke de kortste afstand van boules tot butje had, won deze korte partij.

Uiteindelijk was er slechts 1 equipe welke 5 wedstrijden gewonnen had. Er waren 12 equipes met 4 gewonnen wedstrijden, maar hiervan hadden slechts 4 teams prijs.

De uitslag:
1. Cor Timmermans & John van Rooden 5 gewonnen +39
2. Wil van Belkom & Stan Dankers 4 gewonnen +31
3. Conny Smithuis & Yannick Zweere 4 gewonnen +29
4. Marian van Campen & Osman Jibril 4 gewonnen +29
5. Maikel Leemans & Joke Lobo 4 gewonnen +28

Daarnaast kregen nog 3 andere equipes dmv loting hun inschrijfgeld terug. Het was een zeer geslaagd toernooi, mede dankzij de deelnemers en alle vrijwilligers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen