Voorbeschouwing VV Dongen – JVC Cuijk

Foto:

Met de winst van afgelopen zondag tegen ADO 20 verschafte het eerste team van VV Dongen zich een beetje meer lucht op de ranglijst. “Nu doorzetten” is het motto van het team van Ruud Kaiser, maar gezien de geringe kwaliteitsverschillen onderling zal de aankomende 6-punten wedstrijd tegen JVC Cuijk weer een zware dobber worden. Elk duel is vanaf nu een finale

Door Frank van Heteren

Het is een zooitje op de ranglijst. VV Dongen speelde alle wedstrijden maar er zijn teams bij die er nog drie moeten inhalen. Daardoor is het moeilijk om een goede duiding te geven naar de werkelijke positie (9e plaats) die VV Dongen op dit moment bezet. Het verschil met de aankomende tegenstander JVC Cuijk is drie punten, maar zij hebben er eentje minder gespeeld.

En het gat met de gevarenzone ( Blauw Geel 38 staat op de 15e plaats met 24-27) is maar vijf punten. Dus zegt u het maar. Ik snap derhalve de opmerking dat de selectie het van week tot week gaat bekijken. Vooralsnog zijn alle ex-geblesseerden en ex-geschorsten inzetbaar en kan Ruud Kaiser over zijn volledige selectie beschikken. “Ik zag het Dongen van voor de winterstop weer” was zijn opmerking na de overwinning van afgelopen zondag.

Maar goed, dat hebben we vaker gezien dit seizoen en dan kwamen de supporters tijdens een thuisduel er weer bekaaid vanaf. Waar nog niet zo lang geleden de tegenstander met het dun in de broek naar Sportpark de Biezen afreisde komen ze nu met een enorm zelfvertrouwen richting Dongen wetende dat er iets te halen valt. Dat zal moeten veranderen wil iedereen zich weer scharen achter onze helden.

Ik weet dat ik normaal gesproken dit platform niet gebruik voor peptalk, maar als je als toeschouwer de moeite neemt om in weer en wind je ploeg aan te moedigen dan verwacht je er ook iets voor terug. Verliezen mag, maar doe het dan in stijl. Ik denk dat dat het enige is wat de hondstrouwe aanhang wil zien. Tegen JVC werd er in Cuijk met 2-1 verloren. Het was een barslechte wedstrijd die lange tijd op een 1-1 gelijkspel zou afstevenen, maar VV Dongen kreeg in de absolute slotseconde de kous over de kop en eigenlijk was dat misschien wel terecht.

In de competitie doet de oud-ploeg van Ruud Kaiser het net zo wisselvallend als VV Dongen en hebben zoals gezegd drie punten en eén wedstrijd minder. Beide teams kunnen dus goede zaken doen t.o.v. elkaar en dus ook op de ranglijst. “Iedereen kan van iedereen winnen en alles hangt af van de vorm van de dag” zei Kaiser na de wedstrijd tegen ADO 20. Zaak om een scherp team te zien op zondag, want na de laatste slappe vertoningen op de Biezen verdienen de supporters een andere mentaliteit!

JVC Cuijk zal ook beslagen ten ijs komen. Ze verloren vorige week met 2-0 de thuismatch tegen HSC 21 en men zal in Cuijk dezelfde problemen voelen als in Dongen. Daar hoef je geen voetbalwetenschapper voor te zijn. Helaas zijn de weersverwachtingen slecht en zal er rekening mee moeten worden gehouden dat het duel zich af gaat spelen op het kunstgrasveld. Maar zover is het nog niet en wachten we geduldig af van wat er gaat komen. De messen zijn geslepen!  Zondag 17 maart om 14.30 uur kunt u het allemaal zien!!

Reacties

article
105923
Met de winst van afgelopen zondag tegen ADO 20 verschafte het eerste team van VV
https://dongen.nieuws.nl/sport/20190314/voorbeschouwing-vv-dongen-jvc-cuijk-2/
2019-03-14T17:06:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/01/08120741/vvdongen1819.jpg
Sport