Vier op een rij voor Olympia’60

In de laatste competitieronde voor de winterstop trad Olympia ’60 aan tegen de amateurs van Willem II. Nadat het eerste amateurteam van Willem II na het vorige seizoen in zijn geheel een stapje terug deed, moest het een nieuw eerste elftal samenstellen. Dit team bestaat uit een bijzonder mooi gezelschap van overwegend technische begaafde spelers, waarmee je met gerust hart zaalvoetbal zou kunnen spelen.

Op het gras gelden echter andere wetten en het is dus niet vreemd dat de Tricolores al het hele seizoen aan de onderkant van de ranglijst bungelen. Gelet op de goede serie van de afgelopen weken lag een overwinning van Olympia in de lijn der verwachtingen.  Het zou met een vierde zege op rij nadrukkelijk afstand kunnen nemen van de staartploegen en aansluiting vinden met de brede middenmoot.

De opstelling van Olympia kende geen verrassingen. Het startte met de vertrouwde namen. Net als vorige week namen de mannen van Frans Ceton meteen het initiatief en drukte Willem II achteruit. De eerste doelkans was echter voor de Tilburgers. Slordig balverlies leidde namelijk meteen tot een gevaarlijke situatie voor het doel van Stephan Kragten. Olympia kwam goed weg doordat het vizier van de spits niet op scherp stond. Uit de daaropvolgende tegenaanval van Olympia wist Bryan Weistra wel meteen te scoren. Hij omzeilde slim de buitenspelval, verschalkte de doelman met een hard en laag schot en schoot Olympia in de vijfde minuut op voorsprong. Dennis Aarts had binnen een kwartier zelfs de voorsprong kunnen verdubbelen, maar zijn schot, na goed voorbereidend werk van Weistra, ging net naast. Toch liet een volgend doelpunt niet lang op zich wachten. De Tilburgse verdediging speelde terug op haar doelman, die op zijn beurt de snelheid van Thymo de Bruijn onderschatte. Met de punt van zijn schoen wist hij de 2-0 binnen te tikken, waardoor het na twintig minuten leek dat Olympia een makkelijke middag zou krijgen.

Niets was minder waar. Het spel werd in de loop van de wedstrijd met fasen namelijk erg slordig en het bleef over en weer kansen regenen. Een van die kansen ontstond na een aanval over de rechterflank, waar De Bruijn een voorzet gaf richting Devie de Ronde en Dennis Aarts. De voorzet miste kracht en richting en werd een makkelijke prooi voor de doelman. Het ontging de scheidsrechter, die nadrukkelijk de bal volgde,  dat Dennis Aarts onreglementair gevloerd werd. Olympia leek daardoor even van slag en Willem II nam het initiatief over. De viermansverdediging van Olympia kwam behoorlijk onder druk te staan en slaagde er na een half uur spelen niet in de bal uit het eigen strafschopgebied te krijgen. Het leidde tot de situatie dat de spits van Willem II uiteindelijk een niet te missen kans kreeg en doelman Kragten wist te passeren, 2-1. Toch ging Olympia met een voorsprong van twee doelpunten de rust in. Kort voor het rustsignaal kwam Tim van Wanrooij namelijk sterk opzetten over de linkerflank. Hij trachtte met een harde voorzet Aarts te bereiken die in zeer kansrijke positie stond. In een uiterste poging hem van scoren af te houden, werd de Tilburgse doelman echter gepasseerd door een eigen verdediger.

In de tweede helft startten beide teams ongewijzigd. Tot aan de 57e minuut golfde het spel op en neer, zonder dat een van de teams echt gevaarlijk werd. Wel werd het van beide kanten steeds slordiger. De grootste fout kwam echter voor rekening van de Tilburgse doelman, die toch al een ongelukkige middag beleefde. Via een aanval over de rechterzijde kwam de bal bij De Ronde. Zijn voorzet belandde bij De Bruijn die hard kon uithalen.  Zijn schot werd losgelaten door de doelman, waarna Joey Kleyberg koelbloedig de 4-2 kon binnenschieten. Maar deze op het oog comfortabele voorsprong betekende niet dat de wedstrijd gespeeld was.

Beide teams gaven namelijk open huis en dat had zelfs tot een korfbaluitslag kunnen leiden. Het leidde in ieder geval tot een spannende slotfase. Willem II zette nog eens aan, maar wist uiteindelijk niet meer te scoren. Dat was vooral te danken aan doelman Kragten, die met een paar reddingen zijn talent toonde en ervoor zorgde dat de voorsprong in stand bleef. Olympia, waar de moegestreden Halit Karlidag, De Bruijn en Weistra vervangen werden voor Ruud van Beek, Leroy Scheerders en Lars van der Bruggen, breidde de voorsprong in de laatste minuten zelfs nog uit. Eerst was het Van der Bruggen die knap opkwam via de rechterflank en Scheerders in stelling bracht. Zijn droge knal betekende 5-2 en was de definitieve doodsteek voor Willem II. Dat Dennis Aarts daarna een lange solo doeltreffend afrondde, maakte dat een eindstand van 6-2 werd bereikt. In de wetenschap dat de weg omhoog is ingezet, kan Olympia de competitie met vertrouwen hervatten op 19 januari 2019.