Olympia’60 verliest boerenfeestje in Zeeland

Voorafgaande de wedstrijd wist Olympia dat het niet gemakkelijk zou worden in Nieuwerkerk. Dat het zo slecht zou worden had niemand bedacht…

Eén benadigd goeie voetballer, Remco vd Berge, velde samen met tien “minder benadigde spelers” het vonnis over onze hoofdmacht. Olympia’60 wisselt geweldige wedstrijden af met bizar slechte optredens. Het hoofdveld van SKNWK was bizar slecht maar dat mag geen excuses opleveren. Al snel bleek dat SKNWK in zijn schulp kroop en wachtte op fouten van Olympia. Een eerste wapenfeit kwam van achteraf Olympia’s beste man Tim van Wanrooij, zijn schot ging net voorlangs. In de 25e minuut redde Mark Vorthoren zijn team middels een magistrale duik. Olympia probeerde het spel te maken maar het onkundige SKNWK blokkeerde iedere actie met stevige inzetten en overtredingen. Helaas was de scheidsrechter in deze situaties niet op de hand van Olympia’60. Alle respect voor de mannen van Perry Snoep maar het was absoluut geen voetballende tegenstander.

Na nog een afstandsschot van Tim van Wanrooij en een zuiver afgekeurde goal van Olympia had leidsman de Zwarte zijn stempel wel gedrukt op de wedstrijd. Aanvoerder Raymon Damen was inmiddels geblesseerd geraakt en werd in de rust vervangen door Pepijn Laurijsen die na zes weken blessureleed zijn rentree maakte.

Met nog steeds de 0-0 op de borden bleef Olympia aanzetten. Een directe vrije trap van Nick van Wanrooij werd ternauwernood uit de hoek gedoken. Nick van Wanrooij werd de gehele wedstrijd in de rug gezeten door een verdediger die zijn opdracht wel heel letterlijk vervulde.

Het ligt uiteindelijk wel bij Olympia zelf dat het verliest van deze tegenstander. Te slap reageren en niet kunnen reageren op de speelstijl van de tegenstander leren Olympia dat het volgende keer misschien ook wel eens met de beuk erin moet aantreden. SKNWK kwam op voorsprong door een fout die werd gemaakt op het middenveld. De treffer werd terecht gevierd als een kampioenschap maar aanvoerder Pepijn Laurijsen knalde drie minuten later de gelijkmaker in de touwen.

Hierna knalde spits Nick van Wanrooij een bal tegen de paal die de ommekeer had kunnen brengen maar helaas. Door niet attent reageren in de verdediging werd uiteindelijk de 2-1 binnengeschoten.

Hopelijk voor SKNWK redden ze zich dit jaar in de 3e klasse maar voetballend gezien, zou een stapje lager geen verrassing zijn. Volgende week volgt de uitwedstrijd naar Kogelvangers. Met een volle bus gaat Olympia daar hopelijk weer een voetballende tegenstander treffen.