Dames en Heren handballers weer aan de bak

Foto: Wikipedia

De kerstkransjes, oliebollen en overig smaakvol eten zijn inmiddels weer verteerd. Ook voor de actieve leden van de handbalvereniging Dongen is het begin van 2017 weer een start om de dagelijkse beslommeringen weer op te pakken. Na de installatie van een voltallig nieuw bestuur stapt de vereniging vol goede moed en vertrouwen 2017 in.

Voor de dames wachten gelijk twee drukke weken waarin een drietal belangrijke wedstrijden staan gepland. Eerstkomende zaterdag om 20.20 uur in De Salamander tegen VHC/Valkenswaard. De seizoenopening tegen deze ploeg begon hoopvol met een prima 19-24 zege. Vijf dagen later, op 12 januari, wacht de bekerontmoeting tegen Oliveo in Pijnacker. In de competitie verraste dit team de Dongense meiden. Met een geflatteerde 27-30 winst liet de ploeg uit het Westland Dongen aangeslagen achter.

Twee dagen later gaat Dongen weer richting het Westland. Dan staat Verburch uit Poeldijk op het programma. In Dongen werd het 33-19 voor de geelblauwen. En dan 21 januari komt het reserveteam van een van Nederlands beste damesteams, VOC Amsterdam, naar Dongen. Dongen heeft tegen deze tegenstander nog wat goed te maken na de smadelijke 30-11 nederlaag in Amsterdam. De selectie is inmiddels weer uitgebreid. Imke van den Noort is na een verblijf van vier maanden weer terug op het Dongennest. In Aalsmeer heeft zij kunnen proeven wat het is om op 1e divisie niveau te spelen en te trainen. Wie weet wat de toekomst nog meer brengt?

De heren van trainer René Vissers doen het boven verwachting zeer goed in de Hoofdklasse. Vooral omdat dit team bestaat uit een smalle selectie. Nadat gewonnen werd van de huidige koploper BFC, volgde in een spannende derby tegen buurman Witte Ster uit Waspik. Een nipt verlies 29-28. Toch ging dit team als 3e op de ranglijst de feestdagen in. Drie punten achter BFC en 1 punt minder dan Witte Ster. Komende zondag komt rode lantaarn drager Bergeijk naar Dongen. Deze ploeg heft 0 punten. Maar een kat in het nauw maakt vreemde sprongen. Deze wedstrijd begint om 14.05 uur in De Salamander.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen