Olympia’60 buigt met 10 man voor koploper Tholense boys

Foto: Paul Jespers Fotograife

Olympia’60 trok naar Tholen met maar 1 doel en dat was winnen. De verhalen vooraf dat Tholen een sterke ploeg was, bleken meer dan waar. Toch knakte Olympia’60 pas in de 83e minuut nadat het in de 44e minuut met tien man kwam te staan.

De Zeeuwse scheidsrechter van de Reijt voelde zich lekker thuis van te voren in de bestuurskamer van Tholen en genoot zienderwijs van een reksessie met de vlagger van de thuisclub wat zijn dubieuze beslissingen misschien wel bevestigde. De verhalen vooraf dat Tholen over een sterke ploeg beschikt bleken meer dan waar. Olympia miste middenvelder Raymon Damen wiens plaats werd ingenomen door Elroy Vereggen. Vanaf de eerste minuut zette Tholen druk op de Olympia goal. Al na drie minuten redde Olympia goalie Mark Vorthoren zijn ploeg via een magistrale duik voor een vroege achterstand.

Nog geen drie minuten later mistte Niels Hopmans middels een schot uit de draai net het doel. Hierna volgde een snelle uitval van Olympia. Nick van Wanrooij bereikte aanvoerder Pepijn Laurijsen die op een haar na miste. Vleugelverdediger Mike Boudewijns kreeg geel toen hij de snelle Youri Boudou wilde afstoppen. Na 40 minuten spelen moest Ruud van Beek het veld geblesseerd verlaten en zijn plaats werd ingenomen door Thierno Barry. Na opnieuw een snelle aanval via Nick van Wanrooij knalde Bryan Weistra voorlangs.

In de derde minuut van de verlenging van het eerste bedrijf toonde scheidsrechter van de Reijt voor de tweede keer geel aan verdediger Mike Boudewijns die met rood dus het veld moest verlaten. Een terechte kaart maar gezien de begane overtredingen had de leidsman aan de andere kant al enkele keren een oogje dichtgedaan. Beide ploegen zochten de kleedkamer op en kwamen furieus terug op het veld.

De tweede helft was het voor Olympia zaak om het gelijkspel vast te houden en met Van Wanrooij voorin had het de hoop op een snelle counter. Op enkele fouten van de onzekere Tholense keeper na had Olympia weinig echte kansen en ook Tholense boys wist zich geen enkele kans te creƫren. Trainer Koeman wisselde nog Bryan Weistra voor Devie de Ronde en ook Mike Oerlemans kwam nog tussen de lijnen.
Toch kreeg Olympia’60 de deksel op zijn neus. In de 83e minuut wist Tholen via een frommelgoal de volle winst te pakken in een boeiend duel.

Verdediger Tim Antheunisse ontpopte zich tot man of the match door Tholen icoon Hopmans kansloos te laten. Olympia vocht weer als hechte groep en kan met opgeheven hoofd terugzien op het treffen met Tholen. Olympia’60 kan zich op gaan maken voor het laatste competitieduel voor de winterstop.

Dat wordt wederom een zware kluif want zaterdag komt runner up en oude bekende Zwaluwe naar Crispijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen