Ron Timmers blikt vooruit op de wedstrijd Dongen-Go Ahead Eagles

Foto:

Bij de sensationele wedstrijd tegen ASV de Dijk zaten Henk Fraser (Vitesse) en Hans de Koning (Go Ahead Eagles) gebroederlijk naast elkaar op de vervallen tribune. De Dijk mag in het KNVB toernooi aantreden tegen Vitesse en VV Dongen tegen Go Ahead. Ook de trainer van VV Dongen, Ron Timmers, heeft zijn huiswerk gedaan en was afgelopen zaterdag aanwezig bij het duel tussen Vitesse en Go Ahead. Timmers blikt vooruit op historische wedstrijd tegen de Deventenaren, die op woensdag 21 september om 17.00 uur zal aanvangen.

Voordat Ron Timmers wil beginnen met een vooruitblik op het duel met Go Ahead keek hij nog even terug op de wedstrijd van afgelopen zondag (zie verslag: Spanning en Sensatie in Amsterdam).

rontimmers2“Normaal gesproken moet je als winnaar van het veld aflopen als je vier keer scoort in een uitwedstrijd, maar de manier waarop we de tegendoelpunten incasseerden geeft te denken en daar moeten we stappen in maken.” Trainer Ron Timmers was wel tevreden met het behaalde punt tegen de gedoodverfde kampioen ASV de Dijk. “In deze divisie zijn we niet de meest kwalitatieve ploeg als het gaat om het voetbal, maar we zijn voor elke tegenstander moeilijk te bespelen door de collectieve wil om te werken voor elkaar. Voetbal is niet alleen maar een mooi balletje weten te trappen, maar gaat ook om beleving, passie en noem alle dingen maar op die je nodig hebt als team. Ik denk dat de toeschouwers een wedstrijd hebben gezien waarbij er reclame is gemaakt voor het amateurvoetbal. Als trainer kijk je naar andere zaken en ik denk dat we nog grote stappen kunnen maken.”

Welke stappen hij hiermee bedoelt zijn onder andere het ‘durven voetballen’. Timmers is duidelijk. “Je moet de bal wel durven hebben en je kan het niet continue aan de ander overlaten.” Timmers zag zijn ploeg twee keer terugkomen van een achterstand. “Ja, en dan zie je dat we het wel kunnen, het gaat erom dat je niet blind de bal naar voren trapt. Maar dat is het mooie van trainer zijn, je kan altijd weer van situaties leren als team en zo groei je in de competitie.” VV Dongen pakte een mooi punt tegen een goed voetballende ploeg met enorm veel kwaliteit. “Ik ging er niet van uit om een punt te halen. Elke tegenstander, wij ook, heeft een zwakke plek en die moet je zien te vinden. Niet alleen in analyses maar ook op het veld. Dus altijd voor de drie punten gaan.”

Op de vraag hoe hij de wedstrijd tegen Go Ahead benadert is hij nuchter en realistisch. “Van de tien keer dat je tegen ze speelt verlies je er negen keer van. Zij zijn Eredivisie en moeten dus drie klassen beter zijn dan wij. Die ene keer dat je van ze kan winnen kan zomaar woensdag zijn, maar we moeten realistisch blijven.” Keeper Jordy Zielschot kreeg in het duel tegen De Dijk direct rood. Hij redde zijn team van een bijna zeker doelpunt maar de consequentie voor de jonge keeper is des te groter. “Ja lullig dus iemand anders moet in de goal staan, want bij direct rood ben je automatisch voor de volgende wedstrijd geschorst, ook in de beker.”

Dinsdagavond wordt een lichte training afgewerkt. “Kijk die gasten van Go Ahead doen niets anders en kunnen rusten. Over Feyenoord werd geschreven dat het duel tegen Manchester United ze el eens zou kunnen opbreken tegen PSV. Drie wedstrijden in een week is erg veel, zeggen ze dan. En wij dan? Deze jongens werken of studeren allemaal en dinsdag kijken we even wie er last heeft van pijntjes en bekijken we hoe we het gaan doen.”

Ron Timmers weet niet in welke opstelling Go Ahead zal aantreden. “Zaterdag zat er nog een heel bataljon op de bank, die zullen ook een keer moeten spelen, toch?” Op de suggestie dat Go Ahead een overwinning nodig heeft om zelfvertrouwen te tanken zegt Timmers: “Ja dan kan het ook zomaar dat ze in hun sterkste formatie beginnen. Wij zullen onze huid in ieder geval duur verkopen en hopen dat we niet te snel tegen een achterstand aanlopen. Het is zaak om de boel goed te organiseren en dicht te houden. Dat wordt al een hele klus en ik hoop dat er veel supporters zullen komen om onze jongens te steunen, want leuk is het wel ! “

Woensdag 21 september om 17.00 uur VV Dongen – Go Ahead Eagles. Een kaartje kost slechts 5 Euro. U wordt allemaal verwacht !!

Door: Frank van Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen