Onnodige 1-5 nederlaag voor ONI

De eind uitslag zal menig wenkbrauw doen fronzen, maar wie er deze middag bij was als getuigen van deze wedstrijd zal tot de conclusie gekomen zijn dat ONI zich deze middag wederom van haar juiste kant heeft laten zien. Ook de trainer van Oosterhout kon maar één conclusie trekken en die luide; Wij hadden hier geen recht op 3 punten, ONI had recht op minimaal 1 punt.

Een zeer ongelukkige nederlaag viel ONI ten deel, ondanks dat het het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij was. En toch riep ONI het zich over zich zelf af, al in de eerste 30 sec had het prijs kunnen zijn voor Oosterhout maar kwam ONI goed weg. Slappe hap in de eerste 10 minuten was de harde conclusie van trainer Verheij. Deze slapheid werd dan ook keihard afgestraft in de 2e minuut en Oosterhout kwam op 0-1 Nadat de boel wakker geschud was aan ONI zijde ging het met de minuut beter spelen en werd men gevaarlijk voor het Oosterhoutse doel.
De eerste tekenen dat het een hele vreemde middag zou worden deed zich gelden in de 14e minuut, hier trof Rik Verkooijen de lat boven de versteende doelman van Oosterhout. Amper een minuut later een heerlijke aanval die in schoonheid strande en weer 3 minuten later was het de prima doelman van Oosterhout die een treffer voorkwam.

ONI bleef het proberen en werd in de 21e minuut beloond voor de veerkracht die men toonde, nu was het Lars van de Kletersteeg die de gevierde man werd en ONI op 1-1 zette. ONI probeerde gelijk door te drukken maar moest zeer alert blijven op de Oosterhoutse aanvals krachten die elkaar in rap tempo opvolgden. Hierdoor ontspon zich een heerlijke wedstrijd waarin van alles gebeurden wat voetbal zo leuk kan maken. Helaas kon ONI de gelijkstand niet tot aan de rust vasthouden, weifelend ingrijpen aan ONI zijde hielp Oosterhout vlak voor rust in het zadel met de 1-2
In de rust waarin de puntjes weer op i werden gezet sprak men af dat men zich niet gewonnen zou geven, en dat was te zien ook in de laatste driekwartier.

Vanaf minuut 46 was er één ploeg die aanspraak maakte op treffers en dat was ONI. Oosterhout kwam er tot aan minuut 75 niet meer aan te pas en mocht de handen dichtknijpen dat ONI de meeste pech op het voetbalpad tegen kwam wat er kan zijn. De bal wilde er voor ONI gewoon weg niet meer in, ballen werden van de lijn gehaald of belande met alle geluk van de wereld op de voeten van de doelman van Oosterhout.
ONI werd er moedeloos van en ging voor nog meer druk zorgen door achterin één op één te gaan spelen, en dat werd de bottel nek voor ONI uiteindelijk. ONI dat de keurige aanvallen niet beloond zag worden kreeg in het laatste kwartier de treffers wel heel knullig tegen. De 1-3 waaide over de ONI doelman heen De 1-4 kreeg Oosterhout zomaar in de schoot geworpen doordat de moed bij ONI in de schoenen zakte En de 1-5 maakte de uitslag helemaal onnodig hoog, daar men dit helemaal niet verdiend had. maar als het dan niet lukt ondanks het prima spel, dan kan het wel eens gebeuren dat de juiste drive er niet meer is en de tegenstander hier dankbaar gebruik van maakt.

Zoals beschreven is deze uitslag niet de juiste afspiegeling van het vertoonde spel van beide teams. Een gelijke stand had het meeste recht gedaan aan een leuke pot voetbal met alles er op en er aan Zelfs de goed leidende leidsman Laros uit Waalwijk sprak nadien van een hele vreemde wedstrijd, een wedstrijd die niet door Oosterhout met 1-5 gewonnen had mogen worden en een wedstrijd waarin ONI zeker zomaar als winnaar van het veld had moeten stappen.

Tevens gaf hij de complimenten aan beide teams voor de acceptatie die er ondanks de soms stevige duels voor elkaar was. Pupil van de week Fedde Span had nog het juiste voorbeeld gegeven maar zijn grote ONI collega’s konden zijn voorbeeld niet doen volgen. Ook de verkozen MAN VAN DE WEDSTRIJD Sander Blom kon het tij niet keren en moest samen met zijn team deze zeer onnodige nederlaag slikken en de komende week gaan verwerken. Per abuis is de Man van de Wedstrijd van vorige week niet vermeld, dit was in de wedstrijd tegen Goodluck Nils Verkooijen geworden. De Man van de Wedstrijd verkiezing word iedere thuis wedstrijd gesponsord door RESTARIA ‘S GRAVENMOER, het adres voor de ontspanning na de inspanning.!

ONI zal de knop weer heel vlug om moeten zetten voor de uit wedstrijd bij SCO/TOFS Hier moet men laten zien dat deze nederlaag een éénmalig incident was.