Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Biljartsport: driebanden-klein:
Jubileumtoernooi zoekt aanvulling
De organisatie van de 25e editie van het driebandentoernooi voor de kleine tafel wat gehouden wordt in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is op zoek naar aanvulling. Nog niet alle poules zijn vol. Het toernooi wordt gespeeld in de periode van maart tot en met juni. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.).
Om een volwaardig toernooi te kunnen organiseren worden de poules nog aangevuld. Hiervoor kun je je alsnog inschrijven bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. De organisatie beschikt inmiddels over een website, wat het aanmelden nog gemakkelijker maakt. De website is te vinden op de volgende link: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/.

Toon Verbunt clubkampioen ’t Vaartje
Inmiddels is de finale van het clubkampioenschap van biljartvereniging ’t Vaartje in de spelsoort driebanden-klein gespeeld. Voor de finale plaatsten zich Jos Hamers, Willy v.d. Wiel en Toon Verbunt. In de eerste partij won Willy nipt van Jos Hamers. Jos nam eerst een voorsprong, maar Willy had een ijzersterk slot. An de meet kwam Jos slechts twee caramboles te kort. In de tweede partij speelde Jos tegen Toon. Toon liet meteen zien dat er rekening met hem gehouden moet worden. In slechts 30 beurten was Toon bij de finish. Dit was voor Jos te veel van het goede. In de volgende partij moesten de twee winnaars tegen elkaar. De winnaar van deze partij is tevens de nieuwe clubkampioen. Willy had een moeizame start en stond met 10-5 achter. Daarna nam hij een voorsprong met 14-11. Daarna had Toon een uitstekend slot van de partij en speelde deze partij in maar 39 beurten uit. Tegen zoveel sportief geweld had Willy geen verweer. Toon is de nieuwe clubkampioen en volgt hiermee Ton Kemmeren op. Hij speelde in de finale liefst 45% boven zijn gemiddelde en toonde zich hiermee een waardig kampioen. Voorzitter Wilma Kemmeren bedankte de deelnemers en het kasteleinsechtpaar. Zij stelden het materiaal beschikbaar en zorgden voor een mooi prijzengeld. Het eerst volgend clubkampioenschap is voor de zomervakantie in de spelsoort libre.

1e divisie driebanden-groot:
Verlies installatiebedrijf Bart Hultermans
Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen verloor won in Oss met maar liefst 8-0 van topteam Aardexpress. Alle spelers van de tegenpartij speelden boven één gemiddeld. Kopman Jack Wijnen had niet zijn beste dag en kwam ‘slechts’ uit op 0.916. Kees Wittens deed hier met 0.909 niet veel voor onder. Jack maakte net als Willie Damen een mooie serie van zes Ook Willie kwam er met het degelijke gemiddelde van 0.744 niet aan te pas. Bart Hultermans kwam uit op 0.853. Toch was ook dit ruim onvoldoende voor de winst. Door dit resultaat komt team Hultermans steeds meer in de gevarenzone. Het heeft nog punten nodig om ich van klassenbehoud te verzekeren.

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Belangrijke winst Lion van Loon
In Waalwijk won team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 0-8 van het sterke team ADC. Reserve Ad Faro loodste zijn partij bekwaam naar de winst. Hij won met slechts twee caramboles verschil. Arnoud van Rooij speelde een fantastische partij. Hij kwam uit op het sublieme gemiddelde van 0.789. Hij was hiermee de beste biljartsporter van de avond. Ruim voldoende voor de winst. Hij maakte bovendien een formidabele serie van tien (!). Gerbert v.d. Lee bleef met het fraaie moyenne van 0.729 nog enigszins in het spoor. Ook hij behaalde een ruime overwinning. Kopman Daniël v.d. Geld deelde in het succes en won zijn partij ook met een marge van vier caramboles. Door dit resultaat is team Van Loon opgeklommen naar de tweede plaats. De achterstand op de koploper bedraagt slechts één punt.

Biljartsport vierde divisie:
V.d. Nieuwenhuizen verslaat topteam
In sportcafé ’t Vaartje pakte team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg de winst tegen team DKM uit Oosterhout. Na de eerste sessie was het nog 2-2. Reserve Embert Broekhoven verloor. Hij kreeg ook maar 27 beurten. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.629, maar het leverde niets op. Op de andere tafel stond Leo Loonen ook royaal op achterstand. Leo knokte zich echter terug en ging vervolgens alsnog met de winst aan de haal. In de tweede sessie een furieus startende kopman. Ad Faro had in vier beurten al tien caramboles op de teller staan. Daarna zag hij zijn opponent zich nog wel terug knokken. De winst kwam echter geen enkel moment in gevaar. Ook voor Jan Versprille was er een ruime winstpartij. Jan kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.606 en dit was ruim voldoende voor de winst. Door dit resultaat staan er drie teams gedeeld aan de leiding. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen heeft echter drie partijpunten minder, waardoor het op een tweede plaats is gesitueerd.

Sun Control verliest nipt
In sportcafé ’t Vaartje speelde team Sun Control Tilburg tegen Setpoint uit Tilburg. De enige winstpartij kwam op naam van Jos Hamers. Jos speelde gedegen en pakte mede hierdoor de winst. Anja Verbogt kwam niet verder dan een gelijkspel. Ze maakte nog wel een fraaie serie van vier. Anton Smulders speelde prima en kwam uit op 0.535. Dit was het beste moyenne van zijn team. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Zijn rivaal was al na 28 beurten bij de finish. Ook kopman Gerard Gabriëls kwam er niet aan te pas. Hij kreeg slechts 30 beurten van zijn opponent.

Gelijkspel voor ’t Vaartje
In Waalwijk speelde team ’t Vaartje gelijk tegen team V.d. Brandt. Winst was er voor Piet Kamp en Jan Ligtenberg. Beide spelers namen ruim afstand en pakte dankzij gedegen spel de winst. Verlies was er voor Patrick Schijver en Willy v.d. Wiel. Willy kreeg totaal geen vat op de tafel en verloor kansloos. Ook Patrick kwam niet echt in zijn spel, waardoor ook hij verlies moest incasseren. Patrick maakte nog wel een mooie serie van vier.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Kleine winst team Hazenberg De Moer
In Oosterhout won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 26-27 van team de Eekhoorn. Alleen Embert Broekhoven moest verlies incasseren. Hij kreeg ook maar 38 beurten. Winst was er voor kopman Charles Mekes en Jan Smeekens. Jan speelde een prima partij en pakte de winst met het mooie gemiddelde van 0.411. Charles kwam uit op het degelijke moyenne van 0.866. Beide spelers maakten een mooie serie van vijf.

Biljartsport districtscompetitie libre:
Winst AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur met 28-16 van team D.G.P. De enige verliespartij kwam op naam van kopman Jan Ligtenberg. Jankwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. De tweeling Edwin en Erwin Ligtenberg pakten beiden een winstpartij. Erwin kwam uit op 2.214 en maakte een geweldige serie van vijftien caramboles. Edwin maakte een serie van veertien en liet het fraaie gemiddelde van 2.708 voor zich noteren. AK staat nu op een zesde plaats. Het heeft het podium nog in het vizier. De achterstand op de nummer drie bedraagt slechts drie punten

Aankondigingen

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
V.d. Nieuwenhuizen thuis
Op vrijdagavond 20 maart speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team V.d. Brandt uit Waalwijk. Team v.d. Nieuwenhuizen staat momenteel in de top van het klassement. Het heeft de winst ndig om zich hier te handhaven. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg bestaat uit kopman Ad Faro, Leo Loonen, Jan Versprille, Embert Broekhoven en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Biljartsport derde divisie:
Lion van Loon thuis
Op donderdagavond 19 maart speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen team Doggen uit Hoeven. Winst is nodig om aansluiting te behouden met de top. Team Van Loon staat nu op de tweede plaats. Het heeft slechts één punt achterstand op de koploper. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit kopman Daniël v.d Geld, Gerbert v.d. Lee, Marrie Groeneveld, Jurgen Sauvillers en Arnoud van Rooij.

Biljartsport Landelijke eerste divisie:
Team Hultermans haalt Raymond Ceulemans
Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen speelt op zaterdagmiddag 21 maart in eigen huis tegen team het Caves uit Wintelre. In dit team is biljartlegende Raymond Ceulemans de kopman. Het belooft een moeilijke opgave voor team Hultermans te worden. Team Hultermans heeft de punten nodig om zich te kunnen handhaven. Het belooft dus een interessant duel te worden. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Kees Wittens, Willy Damen en Bart Hultermans. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur.

Biljartsport districtscompetitie libre:
AK Deur & Interieur thuis
Op dinsdagavond 24 maart speelt team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel de laatste thuiswedstrijd tegen team De Hoef uit Tilburg. Team AK houdt bij een goede uitslag het podium in zicht. Team AK Deur & Interieur is een gezinsteam en bestaat uit vader Jan Ligtenberg en de zonen Johan, Edwin en Erwin. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 20.00 uur.

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Sun Control thuis
Team Sun Control B.V. Tilburg speelt op woensdagavond 25 maart tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Team Sun Control B.V. Tilburg bestaat uit: kopman Gerard Gabriëls, Anja Verbogt, Anton Smulders en Jos Hamers. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje vanaf 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen