Dames VV Dongen verslaan Blauw-Wit

Op deze koude zondagmorgen met een temperatuur rond het vriespunt op weg naar De Moer, voor de derby tegen Blauw-Wit, waar het de dames van VV Dongen al 8 jaar niet gelukt is om de punten mee naar Dongen te nemen. De eerste helft speelden Dongen sterk, de dames creëerden veel kansen. Blauw-Wit had weinig in te brengen, op het middenveld en achterin werden de een op een situaties vooral gewonnen door de bezoekende ploeg, waardoor de thuisploeg weinig kansen kreeg.

De score werd geopend door Sylvana Bliekendaal, die een hoge bal scoorde terwijl ze nog op de grond lag 0-1. Dongen bleef doorzetten en Betty Siemons zag haar kans en schoot vanaf links de bal vanaf de zestien in de linkerbovenhoek achter de keepster. Met kansen van Julie Stuit en Rebecca Bliekendaal had Dongen de voorsprong eigenlijk al uit moeten breiden, maar met slechts 0-2 gingen de dames naar de kleedkamer.
Na de rust begon Blauw-Wit feller en drong Dongen terug op hun eigen helft. De dames van Dongen kwamen er niet makkelijk meer uit, maar ze wisten nog wel gevaarlijk te zijn op de momenten dat ze bij Blauw-Wit op hun helft waren. Na een miscommunicatie in de as van het veld lukt het een speelster van Blauw-Wit voor het doel van Dongen te komen en de bal langs keepster Manja Elie in de linkerhoek te schieten 1-2. Dongen probeerde onder de druk uit te voetballen, maar dit resulteerde vaak in ‘onrustig’ ballen wegwerken. Om 12.20 uur floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd, er werden handen geschut en Dongen vierde de overwinning.
Nog geen minuut later werd iedereen terug het veld op geroepen, omdat de scheidsrechter zich vergist zou hebben. We zouden nog 12 minuten moeten spelen. Dus na wat discussies en vooral ongeloof, moest de knop omgezet worden om zich nog 12 minuten te concentreren op het voetballen. De eerste de beste aanval van Dongen werd door Rebecca verzilverd met een afstandsschot 1-3. Blauw-Wit wist de voorsprong van Dongen nog terug te brengen naar 2-3, nadat een corner via het hoofd van Betty in het eigen doel belandde. Uiteindelijk werd na twintig minuten “verlenging” weer gefloten voor het eindsignaal en konden de dames voor de 2de keer de overwinning vieren en mogen zich ‘winterkampioen’ noemen.
Met complimenten voor het hele team en Kim van de Corput van de meisjes A en met name Betty Siemons als ‘Woman of the Match’. De volgende competitie wedstrijd is pas weer na de lange winterstop op 8 februari om 10.00 uur thuis tegen Chaam VR1.