DVVC meisjesteams bezoeken OranjeLeeuwinnen vs Italië (Play-Offs WK!)

Zaterdag 22 november was een voor de meisjes teams van DVVC een heel bijzondere dag. MC1 werd officiëel gehuldigd en MD1 haalde op deze dag het 2e kampioenschap binnen. Maar er was meer. DVVC organiseert vele leuke dingen voor haar Jeugdleden, maar deze was een echte uitschieter.De Oranje Leeuwinnen traden in Den Haag aan tegen Italië in de Pay-Offs (voor het WK). Wat een prachtige gelegenheid om met alle meisjesteams te laten zien dat voetbal beslist niet alleen een mannending is!

Rond 16.00uur vertrok er daarom een bus vol enthousiaste voetbalsters richting Den Haag.
Bij aankomst bij het stadion bleek al gauw dat DVVC meiden niet de enige waren die op het gekomen waren een bus in te huren. Overal stonden die dingen, de fans kwamen uit alle delen van het land naar Den Haag. Daar werd duidelijk hoe zeer het VrouwenVoetbal in de lift zit. Er waren maar liefst meer dan 13.000 voetbalfans op de wedstrijd af gekomen. Er was dan ook een zodanige drukte, met bussen en auto’s, dat de politie ivm het parkeren van de vele voertuigen een speciale verordening moest uitvaardigen om alles qua parkeren in goede banen te leiden. Parkeren op het grasveld of de stoep was deze avond geen enkel probleem en werd door verkeersregelaars en agenten aangewezen.
b9pzcemqm553furyehrzpcvbg
Kwam de grote belangstelling voor deze voetbalmatch dan zó onverwacht? Voor de fans, en voor de meidenteams van DVVC, in elk geval niet. Die weten al langer dat voetbal óók voor meisjes een mooie sport is! De sfeer in het stadion zat er al direct in. De wave deed zijn intrede al snel. Het geschreeuw, gejoel en gefluit schoot heen en weer. Een band speelde opzwepende muzieknummers en vrolijke hoempapa deuntjes om de stemming er nog steviger in te houden. Halverwege de 1e helft kwam een domper. Italië scoorde het 1e doelpunt. 0-1!  Gelukkig lieten de Leeuwinnen de moed niet zakken en aanval op aanval werd ingezet. Tot aan de rust helaas zonder resultaat.
In de 2e helft werd verbeten en toch soepeler gespeeld. Dat was te merken in het spel. De passes kwamen vaker beter aan en de schoten waren hard. Daniëlle van de Donk werd door de DVVC meiden extra aangemoedigd. Zij was zeer regelmatig in de aanval en in de 2e helft was het Italiaanse doel aan de kant waar de DVVC’sters waren neergestreken. Zo hadden we haar dus goed in beeld. Daniëlle verdiende onze extra aandacht omdat ze geen geheel onbekende is voor veel DVVC meisjes. Samen met Marlou Peters heeft zij bij DVVC eens een gezellige/leerzame clinic voor de meidenteams verzorgd. Maar terug naar de wedstrijd.
svydw09qwey98m4x0mof2uivo
Vivianne Miedema, de –pas- 19jarige aanvalster breekt door en brengt de Leeuwinnen op gelijke hoogte, 1-1.Een aantal mooie aanvallen volgen, een kluitjesmoment voor het doel lijkt een doelpunt te kunnen gaan worden, een afstandsschot schiet over de vingertoppen van de Italiaanse keepster over het doel. Het was billenknijpen op de tribune/bank (of was het billenknijpen op het veld? -vastggelegd op n foto!). Vol spanning werd een keer of 4 / 5 opgesprongen, Zo’n mooie aanval die net niet afgemaakt kon worden. Een 2e doelpunt bleef uit, Ze hadden het zeker verdiend, die vechtende Leeuwinnen, maar het mocht niet zo zijn. De eindstand was 1-1.
Aanstaande donderdag (27 nov) is de uit wedstrijd in Verona. Als voetbalsters hopen dat deze wedstrijd de nodige publiciteit haalt. In Den Haag was SBS6 erbij, maar tijdens het radiojournaal onderweg naar huis werden wel mannenuitslagen genoemd en aan de Leeuwinnen geen letter verspild. Gemiste kans die a.s. donderdag goed gemaakt kan worden. Wij zijn benieuwd. We hopen op een mooie, sportieve wedstrijd en natuurlijk op winst. Dan schrijven de dames geschiedenis. Voor de aanwezige fans was het afgelopen zaterdag in elk geval een feestje. Donderdag een nationaal feest? Wie weet …..