Ontketende handbaldames van Dongen walsen over kampioenskandidaat Hercules

De Dongense beer was afgelopen zondag los in de confrontatie met het Haagse Hercules. Een tegenstander die er niet om heen draait als het gaat om titelaspiraties. De jonge speelse beer was Dongen en had lak aan alle Haagse bluf. Dongen zag voor deze wedstrijd het aantal geblesseerden oplopen naar vier. Nadine in ’t Groen verstapte zich tijdens de training en moest vanaf de zijlijn toekijken. Trainer coach Jean Troquet had de video beelden van Hercules goed geanalyseerd en een plan van aanpak opgesteld. 

Toen vrijdag voor de wedstrijd aan hem gevraagd werd wat zijn verwachtingen waren, antwoordde Troquet schouderophalend: ,,Ja, zij zijn koploper. Ik hoop op een puntje. Alles wat meer is, is meegenomen! Ik ga een paar B-tjes inpassen. Ik moet wel. Onze A meiden spelen op hetzelfde moment in Venlo.” Na afloop liet Dongen een teleurgestelde tegenstander achter en vierde de klinkende 30-22 overwinning alsof ze weer kampioen waren geworden. Het goed opgekomen publiek strooide na afloop met een ruim applaus.
Landelijke 2e Divisie: DS 1 HV Dongen – Hercules Den Haag 30-22 (16-8).
Voordat Hercules in de gaten had wat er in afgelopen zondag in Dongen gaande was, waren ze al op een 6-1 achterstand gezet. Met snelle aanvallen, ingeleid door een prima op dreef zijnde doelvrouw Iris Ripzaad, scoorde Dongen er vrolijk op los. Het blessureleed was opgelost door het inpassen van een drietal B-speelsters: Hilke Weijs, Hilde Loonen en Maartje de Kort. Deze vijftien en zestien jarige meiden trokken zich niets aan van het grote leeftijdsverschil en straften de fouten van hun gelouterde tegenstanders genadeloos af. Of het nu via de opbouwers, de cirkel of vanuit de hoeken moest komen, Dongen kende geen genade en voerde de stand verder op. De ruime ruststand van 16-8 zegt genoeg! De Dongen trainer nam de Haagse bluf over door een kwartier voor tijd zijn routiniers en spelbepalers (Van den Berg, Sips, Verbunt en Horvers) naar de kant te halen. Er stond hierna een team dat de gemiddelde leeftijd van 18 jaar misschien net haalde. Geen probleem. Break outs, vanuit de hoeken of vanuit de opbouw, Dongen bleef scoren. Ook toen Hercules het even probeerde door meer fysieke krachten in de strijd te gooien. Dit was juist koren op de Dongenmolen. De meiden spuugden nog even in de handen en lieten zien dat met gevarieerd snel handballen punten zijn te halen. Het publiek had genoten en beloonde de meiden met een ovationeel applaus. Wat brengt dat komende zondag als MHV uit Mill om 15.10 uur de volgende tegenstander in Dongen is? Zij hebben Hercules de eerste nederlaag bezorgd!
Hoofdklasse: HS1 HV Dongen – Bergeijk 25-15 (15-7)
Trainer Stefaan Evens kon weer beschikken over Maarten Beerens en Roel Gerritsen. Samen waren zij goed voor 18 doelpunten. Evens gaf zijn team complimenten. ,,Dit was een prima wedstrijd van ons en we kunnen de punten goed gebruiken.” Zondag 13.45 uur komt GHV Goirle op bezoek. Een gevaarlijke outsider. Dongen in deze stijgende vorm kan voor een verrassing zorgen. 
Landelijke Divisie DA1: Venlo – HV Dongen 35 -24 (20-13)
,,We werden in het begin overklast en voor we het wisten keken we tegen een 11-2 achterstand aan,” zucht coach Kees Smit als hij met zijn team uit Venlo is teruggekeerd. Met zijn assistent Marlies van den Broek concludeerde hij dat deze nederlaag te wijten is aan onvoldoende fitte wissels. ,,Thuis gaan we dit rechtzetten,” is na afloop het strijdplan. Zondag gaat het team zich revancheren tegen De Sprint. 
Landelijke Divisie DB1: Venlo – HV Dongen 28-24 (18-14)
Coach Peter de Kort kan zich neerleggen bij deze nederlaag. ,,Nu zie je het verschil in een jaartje leeftijd. Venlo was fysiek veel sterker dan wij. Kleine foutjes bij ons werden door Venlo direct afgestraft.” Het gat van vier doelpunten dat Venlo vanaf het begin maakte, kon Dongen niet meer overbruggen. Dongen kwam nog een keer tot op twee doelpunten maar moest hun meerdere erkennen in Venlo. Komende zondag komt om 11.00 uur Swift Arnhem naar Dongen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen