Olympia’60 runner-up na winst in topper tegen Unitas’30

In het beker/inhaalweekend stond er maar één wedstijd op het programma in de 4e klasse C. De destijds door weersomstandigheden gestaakte wedstrijd tussen Olympia’60 en Unitas’30 was inmiddels een ware topper tussen de nummer 5 en 6 met als inzet een 2e plaats op de ranglijst. In de resterende 45 minuten met een beginstand van 2-2 vloerde Olympia’60 met 10 man de Etten-Leurse tegenstander en liet er geen twijfel over bestaan dat er op Crispijn niets te halen valt.

7 afwezigen en starten met een ondertal aan spelers, ga er maar aanstaan maar Olympia’60 bewees dat een hecht collectief en het vertrouwen in de groep tot grootse resultaten kan leiden! De missing 11e man werd echter opgevangen door een grote horde aan supporters waarvoor diep respect van de spelersgroep, supporters zijn veel belangrijker als je denkt!
Trainer Arne Koeman had zijn  puzzel weer passend gekregen. Olympia besloot om met aanvallend spel (zoals Olympia altijd tracht te voetballen) de tegenstander strak te zetten. Geen terughoudendheid maar gewoon volop in de aanval ook al heb je een man minder. In de eerste minuut werd het al gevaarlijk voor het doel van Robin Oomens maar Olympia wist erger te voorkomen. Hierna was het op enkele momentjes na louter Olympia wat gevaarlijk bleek voor vijandig doel. De aanvalslinie met Nick van Wanrooij, Bryan Weistra en Tim Smulders bleek een ware hel voor de sympathieke tegenstander uit Etten-Leur.
In de wetenschap dat Olympia ook het jonge talent Bas Leemans nog achter de hand was de opdracht om 45 minuten te knallen en alles eruit te halen wat maar kon want de inzet was immers een mooie 2e plaats waar iedereen vooraf op hoopte. Het duurde echter tot de 85e minuut dat het dak eraf kon bij de rood witten. Nadat iets daarvoor ook Unitas’30 met 10 man kwam te staan was het de hardwerkende Patrick van Engelen die de bal onderschepte op het middenveld en doorpasste naar Nick van Wanrooij. Van Wanrooij stevende op de twee laatste  verdedigers af en legde vervolgens netjes af op de meegesnelde Bryan Weistra die de bal geplaatst langs de Unitas goalie joeg. Euforie op het veld en langs de kant. Het dak ging eraf op Crispijn. 
Patrick van Engelen maakte nog plaats voor Ran van Peer en matchwinner Bryan Weistra werd gewisseld voor Bas Leemans. Olympia hield zijn doel verder schoon en liet weer eens duidelijk merken dat Crispijn een onneembare vesting blijkt dit seizoen. De eerdere doelpunten in dit treffen werden destijds gemaakt door Patrick van Engelen en Nick van Wanrooij. Na afloop was aan alles te merken dat dit inmiddels een hechte groep blijkt die voor elkaar door het vuur gaat. Dat blijkt een gouden wapen waardoor de resultaten vanzelf komen.
Zaterdag a.s. speelt Olympia’60 opnieuw thuis. Dan komt hekkensluiter DFC naar Dongen en gaat Olympia proberen zijn 2e plaats te versterken. Aanvang van dit treffen is wederom 14.30 uur en uiteraard is de spreekwoordelijke “11e man” dan weer van harte welkom maar dan nu weer als “12 man”!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen