Voorbeschouwing Blauw – Geel ’38 – VV Dongen

Het einde van de eerste periode is in zicht. Aanstaande zondag wordt wedstrijd nummer 8 gespeeld en er zijn op papier maar liefst zeven potentiële kanshebbers op de eerste prijs van het seizoen. Theoretisch zeven, maar beste kanshebbers zijn DOSKO, TEC en Gemert. Laatste twee moeten nog hun ontmoeting afmaken, omdat de scheidsrechter het duel van een maand geleden staakte wegens het gebrek aan voldoende licht. En Dongen ? Tja, VV Dongen moet zondag spelen tegen het sterke Blauw – Geel ’38. VV Dongen komt bij een eventuele winst op 16 punten en om eerste te worden moeten alle andere concurrenten verliezen. Naar mijn mening een utopie dus wat mij betreft laten we de gedachte aan een periodetitel maar varen.

De wedstrijd an sich tegen Blauw – Geel zou kunnen worden omschreven als een topper. Beide teams hebben al 8 ontmoetingen achter de rug en daarin is VV Dongen met 4 overwinningen op dit moment de leider. Slechts een keer werd er gelijkgespeeld. De laatste overwinning was afgelopen mei tijdens de nacompetitie. VV Dongen won met 3-2 en mocht toen verder strijden om een plaats in de Topklasse. In de reguliere competitie won Blauw –Geel de thuiswedstrijd met 2-0 en was VV Dongen op sportpark de Biezen met 1-0 de overwinnaar door een prachtig doelpunt van Sander de Bont. Helaas is de Bont de laatste weken niet inzetbaar geweest wegens een knieblessure en op moment van schrijven is mij niet bekend wat de status van het ongemak is. 
Zijn vervanger Tom Kolkert ontwikkelt zich hierdoor sneller dan verwacht en laat zien dat hij van meerwaarde kan zijn in de aanvalslinie van VV Dongen. Ook Robbert Mutzers lijkt zijn niveau te hebben teruggevonden. Zeker na zijn moment van ultieme glorie,  afgelopen zondag, zal het de jongeling nog meer vertrouwen geven. Het hele team is wat dat betreft mentaal aan het groeien. De spelers die al langere tijd in het eerste spelen nemen wat dat betreft hun verantwoordelijkheid en nemen hun ploeggenoten op sleeptouw. Valt er dan nog wat te klagen ? Misschien een heel klein beetje als men constateert dat de beleving tijdens uitwedstrijden anders lijkt dan in de thuisduels. Ik zeg bewust  ‘lijkt’ , want ik geloof niet dat een speler een uit- of thuisduel bewust anders benadert, het zijn meer de feiten die reden tot speculatie geven. 
Blauw – Geel begint eigenlijk pas de laatste twee weken op gang te komen. Vooraf aan het seizoen werd de ploeg uit Veghel als kanshebber voor de titel genoemd. Niet onterecht gezien de kwaliteit en de resultaten uit het verleden. Het team van Erwin van Breugel begon de competitie met een verrassende nederlaag tegen het jeugdige Baronie (1-0) om de week daarna een eenvoudige overwinning te boeken tegen de Valk (2-0). Hierna ging het drie weken niet naar behoren en werden er slechts gelijke spelen genoteerd. Meest opvallende gelijkspel was tegen koploper DOSKO (0-0). De winstpartijen tegen Gemert (2-1) en tegen AWC (0-3) zullen de andere Geelblauwen voldoende vertrouwen geven voor het duel tegen een naar hun zeggen “ hele moeilijke tegenstander VV Dongen” 
Natuurlijk hopen we dat er veel supporters richting Veghel gaan om de jongens te steunen. Op voorhand is het al een interessante ontmoeting. Aanvang 14.30 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen