Winst en verlies voor HV Dongen

De handballers en handbalsters van HV Dongen boekten afgelopen weekeinde wisselende resultaten. Waar de heren senioren wisten te winnen van BFC Geleen moesten de dames senioren het afleggen tegen kampioenskandidaat Westside uit Amsterdam.

DS1 2e divisie: HV Dongen – Westside Amsterdam, 21-25 (9-14).
De dames moesten aantreden tegen kampioenskandidaat Westside. Dongen trok zich vooral in de beginfase niets aan van deze pretenties en had zelfs op ruime voorsprong kunnen staan als de geboden kansen in doelpunten omgezet waren. ,,Wij hebben bij de 5-5- stand veel kansen gemist en hadden minstens op een 10-5 voorsprong moeten staan,” sprak een teleurgestelde trainer Jean Troquet na afloop van  de verloren wedstrijd. Inmiddels de derde op rij. Het was vooral Westside dat goed gebruik maakte van de hoeken, waardoor hun opbouwspelers veel ruimte kregen. Dongen dankt haar doelvrouw Iris Ripzaad dat de ruststand slechts 9-14 was. Het eerste gedeelte na de rust bouwde de ploeg uit Amsterdam de voorsprong gestaag uit en strafte de vaak technische fouten aan Dongenzijde genadeloos af. Op snelheid werd Dongen op een 10-20 achterstand gezet. ,,Na deze ruime achterstand lieten onze dames de kopjes even hangen. Ik heb Jill Verbunt en Lieve van den Berg, toen zij op de bank zaten, opdracht gegeven goed te kijken waar bij Westside de zwakke punten zaten,” vertelt Troquet. Het pleit voor de dames dat zij zich hervonden nadat een zieke Karlijn Mulder en geblesseerde Janneke Akkermans de wedstrijd vroegtijdig moesten verlaten. Het werd de wederopstanding van Dongen dat de ruime achterstand verkleinde naar vier doelpunten verschil. Dichterbij heeft Dongen niet kunnen komen. Trainer Troquet hoopt dat de ploeg, ondanks het verlies, van deze wedstrijd heeft geleerd. Komende zondag gaat de reis naar het Limburgse Horn. Leudal is de volgende tegenstander en heeft slechts 2 punten. Het Westlandse Verburch staat met1 punt boven Dongen dat de rode lantaarn heeft met 0 punten.
HS1 Hoofdklasse: HV Dongen – BFC 2, 26-22 (12-10).
De reserves van de voormalige ere divisionist BFC uit het Limburgse Beek hadden niet veel in te brengen tegen de heren van Dongen. Dongen, dat wegens blessures een aantal spelers moet missen, ging onder aanvoering van een prima in vorm zijnde doelman Ruud Noordijk voortvarend van start. Via een drietal breaks stond al snel de 5-1 op het scorebord. Hierna nam Dongen wat gas terug en liet de bezoekers zelfs tot 7-7 terugkomen. Na de 12-10 ruststand liep Dongen naar 18-14. Deze marge van 4 bleef tot het einde gehandhaafd. Topschutter was deze dag Ron Beerens (foto boven) met 10 treffers.
DJ A1 Landelijke Divisie: United Breda – HV Dongen, 19-21 (12-10).
Een beladen derby in de trant van ons kent ons. Enkele Dongen speelsters hebben vorig jaar nog een seizoen in Breda gespeeld. Dongen begon sterk en nam een al snel een 1-4 voorsprong. ,,Hierna zakte de ploeg wat in en heb ik wat omzettingen gedaan waardoor er meer rust in de ploeg kwam,” verwoordt trainer coach Kees Smit na afloop. De 2e helft was een gelijk opgaande wedstrijd waarbij doelvrouw Daisy van den Mosselaar met twee wereldreddingen in de laatste minuten de zwaar bevochte zege voor Dongen veilig stelde.
DJ B1 Landelijke Divisie: HV Dongen – V&L Geleen, 26-25 (12-14).
Het talrijke publiek moet van deze wedstrijd genoten hebben. Alle ingrediënten die handbal zo aantrekkelijk maken, hebben deze jonge talenten in het daglicht gezet. Af en toe hard maar fair zoals handbal kan zijn, gingen de meiden de strijd aan. De bezoekers uit Geleen gingen met een magere voorsprong de rust in. Het team van trainster Tanja Sips pakte na het aanvangssignaal van de tweede helft de zaken energiek aan. De achterstand werd omgebogen in een 15-14 voorsprong. Dongen drukte door en nam zelfs een marge van 5 doelpunten. V&L voerde het tempo op en met enkele snelle uitvallen kwam de ploeg van 26-21 terug tot 26-25. In deze periode verzuimde Dongen de voorsprong te vergroten door een tweetal penalty’s te missen en enkele kansen niet te verzilveren. Daarvoor was een prima doelvrouw van het bezoekende V&L een sta in de weg.