Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje  werd afgelopen week de finale gespeeld van het clubkampioenschap driebanden-groot. In de eerste wedstrijd speelden Piet Kamp en Bart Hultermans tegen elkaar. Piet had een prima start in de tweede fase kwam Bart uistekend terug. Hij won uiteindelijk met slechts één carambole verschil. In de tweede partij een prima start van Willy v.d. Wiel. Daarna kwam Piet uitstekend terug. Toch verloor hij. Opnieuw met nog maar één carambole te maken.

Willy speelde een voortreffelijke partij en was al na 32 beurten bij de finish. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.625 voor zich noteren. In de laatste partij speelden de twee winnaars, Bart en Willy tegen elkaar. In de 21ste beurt was het 10 om 12. Daarna liep Bart weg naar 12-20. Willy kwam nog terug tot 16- 20. Daarna zette Bart de eindsprint in en trok de partij naar zich toe. Bart mag zich hiermee de clubkampioen van biljartvereniging ’t Vaartje noemen in de spelsoort driebanden-groot. Hij is de opvolger van Frans Kemmeren die vorig jaar de titel greep. Naast de eer kon Bart ook een mooie geldprijs mee naar huis nemen. Ook voor de andere finalisten waren er mooie geldprijzen. Namens het bestuur dankte voorzitter Wilma Kemmeren het kasteleins echtpaar Ton en Hanny Kemmeren voor de hapjes en het ter beschikking stellen van het materiaal en het prijzengeld. Het was een wederom een bijzonder en spannende finale. Het feit dat de nummer drie twee wedstrijden met maar één carambole verschil verloor, geeft dit ook wel aan. 

1e divisie driebanden-groot:
Weer puntje installatiebedrijf Bart Hultermans
In Hillvarenbeek sprokkelde team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen opnieuw een puntje bij elkaar. Het speelde met 4-4 gelijk tegen de team V.d. Sanden. Opnieuw pakten kopman Jack Wijnen en tweede man Kees Wittens de punten. Jack speelde een degelijke partij en wist zijn opponent met drie punten verschil voor te blijven. Kees finishte net als Jack in 42 beurten. Hij bouwde een groter verschil op. Hij maakte onder meer een geweldige serie van twaalf. Willie Damen kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Ook Bart Hultermans kon het niet bolwerken en moest verlies incasseren. Met dit resultaat heeft het gepromoveerde team een prima start. Na vier wedstrijden heeft het met drie gelijk en één winstpartij een uitstekend resultaat staan. 

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Belangrijke winst voor Lion van Loon 
In Goirle pakte team autobedrijf Lion van Loon Dongen de winst op koploper B.C.G. De enige verliespartij kwam op naam van de vorige week nog excellerende Gerbert v.d. Lee. Hij kwam slechts vijf caramboles te kort. Kopman Daniël v.d. Geld pakte een puike overwinning. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.853 en gaf zijn opponent hiermee geen schijn van kans. Ook Marrie Groeneveld deed het prima. Hij kwam uit op 0.789 en nam ook ruim afstand van zijn tegenstander. Ook voor Arnoud van Rooij was er een mooie winst. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.652 voor zich noteren. Ook hij nam ruim afstand. Team autobedrijf Lion van Loon Dongen is met dit resultaat opgeklommen naar de derde plaats.
Biljartsport vierde divisie:
Suncontrol pakt eerst winst
In Made won team Suncontrol Tilburg  met 2-6 van team ’t Steegje. Het was de eerste winstpartij van dit team en het leverde ook de eerste punten op. Winst was er voor kopman Gerard Gabriëls, Anja Verbogt en Jos Hamers. Alleen Anton Smulders moest verlies incasseren. Gerard had zijn tegenstrever volledig in de tang en gaf hem geen schijn van kans. Hij maakte bovendien nog een mooie serie van vijf.  Anja was de beste biljartsporter van de avond. Zij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.500. Ook Jos Hamers deed het met 0.454 goed. Anton verloor wel. Toch kwam hij aan de meet slechts twee luttele caramboles te kort. Door dit resultaat is dit team opgeklommen naar de tiende plaats.  
C. v.d. Nieuwenhuizen pakt winst
In sportcafé ’t Vaartje speelde team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 4-4 gelijk tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. In de eerste sessie pakte Jan Versprille bekwaam de winst. Jan speelde formidabel en liet het buitengewoon goede gemiddelde van 0.625 voor zich noteren. Hij was hiermee de beste biljartsporter van de avond. Leo Loonen kwam niet echt in zijn spel en verloor. In de tweede sessie liet Toon Verbunt zien waartoe hij in staat is. Hij won met het mooie gemiddelde van 0.392. Op de andere tafel keek kopman Ad Faro tegen een grote achterstand aan. Hij knokte zich weer helemaal terug in de wedstrijd. In de slotfase moest hij echter alsnog het hoofd buigen. Door dit resultaat staat team v.d. Nieuwenhuizen nu op een prachtige vierde plaats.
Winst ‘t Vaartje
Team ’t Vaartje herstelde zich uitstekend van de nederlaag van vorige week. Tegen team Michielsen in Breda werd met 2-6 gewonnen. Na de eerste sessie stond het al 0-4. Kopman Patrick Schrijver pakte de winst met het prachtige gemiddelde van 0.769. Hij maakte ook een geweldige serie van zes. Ook Piet Kamp liet zien weer helemaal op de weg terug te zijn. Hij won met het fraaie gemiddelde van 0.487. In de tweede sessie liet Willy v.d. Wiel zien een waardige tweede man te zijn. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.595 en pakte een mooie overwinning. Alleen Jan Ligtenberg moest verlies incasseren. Jan kreeg ook maar 39 beurten. Door dit resultaat staat dit team op een mooie tweede plaats. 
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Off-day team Hazenberg De Moer 
In sportcafé ’t Vaartje had team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen een absolute off-day.  Jan Smeekens was geen schim van wat hij aan de start heeft laten zien en verloor kansloos. Kopman Charles Mekes speelde opnieuw uitstekend. Hij kwam uit op 1.095. Toch moest hij nog een ruime nederlaag incasseren. Embert Broekhoven probeerde het geschonden blazoen te herstellen. Hij kwam dicht bij de winst. Bij de finish kwam hij echter nog twee caramboles te kort. Er werd met liefst 19-30 verloren. Hiermee werd de koppositie verspeeld. Het team zakte naar de tweede plaats en kijkt tegen een achterstand aan van zeven punten.  
Winst team ’t Vaartje 
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje met 27-26 van team de Eekhoorn uit Oosterhout. Winst was er voor Henk Smolders senior. In maar 48 beurten bereikte hij de finish. Henk Smolder junior kwam niet verder dan een gelijkspel. Ad Smolders zette tegen de Dongense Hanny Hultermans het mooie moyenne van 0.666 neer. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Hij kreeg ook maar 30 beurten. Door dit resultaat is dit team opgeklommen naar een prachtige tweede plaats. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Winst AK Deur & Interieur 
In Sprang-Capelle won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 24-28 van team H.M.S. De enige verliespartij kwam op naam van Edwin Ligtenberg.  Winst was er voor kopman Johan Ligtenberg en Erwin Ligtenberg. Erwin speelde een degelijke partij en loodste deze bekwaam naar winst. Johan was de beste man van zijn team. Hij kwam uit op 3.260 en was al na 23 beurten bij de finish. Door dit resultaat handhaaft team AK zich op de vierde plaats. Zowel Johan als Edwin maakten elke een serie van dertien.
Aankondigingen

Biljartsport derde divisie:
Autobedrijf Lion van Loon thuis
Op donderdagavond 16 oktober speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen koploper BH uit Zundert. Het belooft derhalve een zware opgave te worden. Bij winst zou het aan de leiding kunnen komen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit kopman Danël v.d Geld, Gerbert v.d. Lee, Marrie Groeneveld,  Jurgen Sauvillers en Arnoud van Rooij. 
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
’t Vaartje speelt thuis
Team ’t Vaartje speelt komende vrijdagavond 17 oktober een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team ’t Steegje uit Made. Het team is er op gebrand om revanch te nemen voor de bekernederlaag eerder in dit seizoen. is de eerst wedstrijd van de nieuwe competitie. Team ’t Vaartje bestaat uit Patrick Schrijver, Willy v.d. Wiel, Ton Kemmeren, Jan Ligtenberg, Theo Laros en Piet Kamp. De aanvang van de wedstrijden is 20.00 uur. 
Biljartsport Landelijke eerste divisie:
Team Hultermans speelt thuis
Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen speelt op zaterdagmiddag 18 oktober in eigen huis tegen tegen team Verbrugge. Dit sterke team heeft onder meer Steven van Acker en Bart Ceulemans in de gelederen. Het team is er op gebrand om een goed vervolg op de flitsende competitiestart neer te zetten. Bij een goed resultaat handhaaft team Hultermans zich in de middenmoot. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Kees Wittens, Willy Damen en Bart Hultermans. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur.
Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg en ’t Vaartje thuis 
Op dinsdagavond 21oktober spelen de teams Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden en team sportcafé ’t Vaartje in eigen huis. Het betreffen wedstrijden in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg speelt tegen team de Westhoek uit Drunen. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven en Jan Smeekens. Team ’t Vaartje speelt tegen team B.S.V. uit Waalwijk. Dit team bestaat uit Ad Smolders, Henk Smolders jr., Henk Smolders sr en Leo Loonen. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje  begint om 19.30 uur.
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Sun Control – ‘t Vaart
Team Sun Control B.V.  Tilburg speelt op woensdagavond 22 oktober tegen huisgenoot ‘t Vaartje. Team Sun Control B.V. Tilburg bestaat uit: kopman Gerard Gabriëls, Anja Verbogt, Anton Smulders en Jos Hamers. De formatie van team ’t Vaartje bestaat uit Patrick Schrijver, Willy v.d. Wiel, Jan Ligtenberg, Theo Laros en Piet Kamp. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje vanaf 20.00 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen