Wetsteijn Masters Driebanden: Dim van Groezen sterkste in finale

Foto:

Ook dit jaar werd er weer gespeeld om de titel WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN. Horeca Dongen organiseerde wederom dit toernooi, de wedstrijden werden afgewerkt in de volgende café ’s, Het Vaartje, D’ouwe Sok en De Valk. Het toernooi werd voor de 25e keer verspeeld. Dankzij de bereidwillige financiële medewerking van “WETSTEIJN AMUSEMENT” hing er ook dit jaar weer een mooie prijzenpot aan het toernooi. Na voor-wedstrijden kwart en halve finale werd op zaterdag 22 juni de finale verspeeld in café de valk. De beste 5 uit de halve finale gingen strijden om de felbegeerde titel.

In deze finale moest Herman Anders 12 caramboles en Toon van Spaandonk 10 caramboles zien te halen. De overige 3 spelers Dim van Groesen, Hanny Hultermans en Ger Kerst moesten 8 caramboles maken. Onder kundige leiding van Just Zonneveld, Toon Broeders, Cees Claasen en Henk Driessen werd de finale gestart. In de 1e wedstrijd winst voor Toon van Spaandonk tegen Dim van Groesen in 20 beurten. Ger Kerst begon ook met winst tegen Hanny Hultermans in 22 beurten. Herman Anders kwam voor het eerst aan tafel tegen Dim van Groesen, Dim won deze partij in 17 beurten. Hanny Hultermans bezorgde Toon van Spaandonk zijn eerste verlies, in 15 beurten. Ger Kerst won ook zijn 2e partij, Herman Anders werd verslagen in 20 beurten. Dim van Groesen pakte vervolgens zijn 2e winstpartij tegen Hanny Hultermans in 9 beurten. Ger Kerst liep tegen zijn 1e nederlaag aan tegen Toon van Spaandonk in 16 beurten. Hanny Hultermans speelde vervolgens prima tegen Herman Anders en won in 11 beurten. Hanny was uitgespeeld en had 4 punten verzameld. Er waren nog 3 kanshebbers over voor de titel, n.l. Dim van Groesen, Ger Kerst en Toon van Spaandonk.
Nog 2 wedstrijden op de rol. De voorlaatste wedstrijd van het toernooi was een strijd tussen Ger Kerst en Dim van Groesen, Dim won deze strijd in 17 beurten en kwam nu op 6 punten.
Toon van Spaandonk was nu verplicht zijn laatste wedstrijd tegen de puntloze Herman Anders te winnen om nog een barrage partij uit het vuur te slepen. Herman had andere plannen en won in 15 beurten. Hierdoor was Dim van Groesen de nieuwe kampioen, proficiat
Na passende dankwoorden aan alle medewerkenden werd het toernooi door wedstrijdleider Jan Smans afgesloten en werd iedereen weer uitgenodigd voor de 26e editie van 2014. Een bijzonder dankwoord was er voor WETSTEIJN amusement voor de financiële injectie, en de garantie dat de sponsoring ook gegarandeerd is voor de komende jaren.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen