800 ondertekenaars petitie ‘Geen stankoverlast en meer natuur’

Foto:

“Er is grote steun voor de door de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik opgestarte petitie “Geen Stank en meer Natuur’ tegen de uitbreiding van het Oosterhoutse industrieterrein de Vijf Eiken met zware industrie door Rodenburg.”

Dat meldt René Roovers, voorzitter van ‘Spaar de Duiventoren en het Blik’. “Er is een tussenstand met 800 ondertekenaars die online getekend hebben of de papieren versie van de petitie hebben geretourneerd. De Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik wil dat deze zorgen aan bod komen bij de onderhandelingen voor een nieuw college in Oosterhout en Dongen en heeft in een brief aan de onderhandelende partijen een oproep gedaan om de kern van de petitie mee te nemen in de onderhandelingen. Neem de kern van de petitie over: ‘Geen uitbreiding van zware industrie 4.3 in en naast de Duiventoren en besluit juist de natuur te versterken en robuuster te maken’.”

“Zoals bekend loopt de procedure van de uitbreiding van het Oosterhoutse bedrijventerrein door Rodenburg met een larvenfabriek, een 30 meter hoge schoorsteen en gebouwen, al geruime tijd. Ook de provincie moet nog een besluit nemen maar liet eerder al wel weten kritisch te zijn over de uitbreiding van het Oosterhoutse industrieterrein. Ook in Oosterhout zelf zijn kritische raadsvragen gesteld. Om niet voor voldongen feiten te komen staan is het nu tijd om namens de Dongense bevolking er bij Oosterhout op aan te dringen de plannen te heroverwegen.” meldt Roovers.

De petitie zelf loopt online nog door en kan ondertekend worden op www.petities.nl, onder ‘Geen stank en meer natuur’. Ook de formulieren kunnen nog ingeleverd worden. Het eindresultaat zal aangeboden worden aan de nieuwe colleges van B en W van Dongen en Oosterhout en aan Ge-deputeerde Staten van Noord-Brabant. “We denken daarbij aan een ludieke aanbieding”, aldus  René Roovers. “We hopen ook dan op steun van de ondertekenaars.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen