Wist jij dat? De 3 verschillende functies van spiegels

Foto: Pixabay License/messersrach

Ingezonden In elk interieur vind je wel een spiegel. Een spiegel is namelijk handig. Vind je niet? Veel mensen staan er echter niet bij stil dat spiegels verschillende functies hebben. Ontdek de 3 verschillende functies van spiegels!

Functionele functie
Allereerst heeft een spiegel een functionele functie. Daar zijn we ons allen wel bewust van. In de spiegel kunnen we onszelf zien. Handig voor tijdens het tandenpoetsen, voor het checken van je outfit, het epileren van je wenkbrauwen of het doen van je haar en make up. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of je de juiste designertas hebt gekozen bij je outfit en of die schoenen wel leuk bij je jurk staan.

Decoratieve functie
Een andere functie van de spiegel is de decoratieve functie. Je hebt vast wel ooit een mooie, decoratieve spiegel gezien. Spiegels zijn er namelijk in alle soorten en maten, en daarmee ook in verschillende stijlen. Een spiegel is een perfect item om als eyecatcher in je interieur te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een hele grote spiegel zijn, maar ook een wat kleinere spiegel met een heel uitgesproken lijst. Ook een minimalistische spiegel kan een enorme eyecatcher zijn door haar vorm of de plek waar je ‘m plaatst.
Meer interieur inspiratie vind je op www.AlotlikeLOT.nl.

Licht versterken met een spiegel
Als je de do’s en don’ts onder de knie hebt kun je de licht versterkende functie van spiegels optimaal benutten. Je kunt er dan de beste resultaten mee bereiken. Een spiegel kan namelijk gebruikt worden om licht in huis te versterken. Dit doe je door de spiegel zo te plaatsen dat deze licht van buiten vangt en deze kan weerkaatsen in de ruimte.
Ook kan een grote spiegel de ruimte optisch groter doen lijken. Dit komt omdat je de ruimte in de spiegel ziet. Het beste zet je de spiegel zo neer dat deze een spiegelbeeld geeft van een lichte en ruime plek in je woning. Wanneer je de spiegel op een rommelige plek zet zal de spiegel er namelijk voor zorgen dat er ook twee keer zoveel rommel te zien is. Dat wil je voorkomen!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen