Het Inloophuis Midden-Brabant is er voor jou

Oncologisch Ondersteuningsconsulent Maryse heet je van harte welkom
Oncologisch Ondersteuningsconsulent Maryse heet je van harte welkom
Foto:

Het Inloophuis Midden-Brabant is een “huiskamer” voor mensen die getroffen zijn door kanker (in hun omgeving). Hier kun je een kop thee of koffie komen drinken, je verhaal delen, troost vinden bij lotgenotencontact groepen of bijvoorbeeld ontspanning en afleiding vinden door mee te doen aan een van de creatieve workshops die we aanbieden.

Creatief en ontspanning
Wekelijks is er keuze uit diverse workshops, variërende van yoga op maandag of donderdag, schilderen op dinsdag of woensdag, servies stippen, art journaling, tekenen of zendala. Allemaal creatieve uitingsvormen om uit je hoofd te komen als je getroffen bent door kanker. Zoals een gast zegt: “Als ik ga tekenen dan vergeet ik alles om mij heen. Ik ben dan met mijn volledige aandacht bezig met mijn potlood op het papier”.

Lotgenotencontact: Herkenning geeft veel steun!
Het uitwisselen van ervaringen en gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan heel erg tot steun zijn. Het delen van bijvoorbeeld praktische informatie rondom behandelingen, tips tegen kwaaltjes, nieuwe medicijnen, angst en verdriet. Maar zeker ook: hoe ga jij om met het leven nu? Wat vind je lastig, wat helpt jou? Waar haal je energie uit? De erkenning en herkenning die je bij lotgenoten mag vinden is onvervangbaar.

Daarom organiseert het Inloophuis op vele momenten in de maand lotgenotencontact o.a. voor mensen met:

  • Prostaatkanker (i.s.m. Prostaatkankervereniging)
  • (Uitgezaaide) Borstkanker (i.s.m. Borstkankervereniging)
  • Tussenlanders, als je ongeneeslijk ziek bent
  • Middagen speciaal voor Mannen met kanker
  • Nabestaanden – en Partneravonden: hoe gaat het met jou?

En enkele keren per jaar voor longkanker en gynaecologische kanker.

Samenwerking met zorgprofessionals
Soms is er, naast de “informele zorg” die het Inloophuis Midden-Brabant biedt, behoefte aan meer professionele zorg. Ook daar voorziet men in door samen te werken met zorgverleners uit de regio en spreekuren te bieden op het gebied van bijvoorbeeld voeding, kanker en werk, levensvragen en rouw- en verlies verwerking.

Een voorbeeld is het “Palliatief Spreekuur”. Als je van je arts vernomen dat je niet meer beter wordt. En dan bent je in de laatste levensfase… een periode waar extra ondersteuning nodig kan zijn. Dit spreekuur is er dan voor jou. De Wever Thuis en Inloophuis Midden-Brabant werken samen om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van je laatste fase van het leven en het welzijn van jou en je naasten. Een gespecialiseerde verpleegkundige kan deze steun bieden door samen met je mee te lopen in je proces. Ook naasten zijn van harte welkom.

Nieuw is de Oncologisch Ondersteuningsconsulent. De ondersteuningsconsulent van het Inloophuis Midden-Brabant is een speciaal opgeleide zorgverlener die veel kennis heeft over de invloed die kanker kan hebben op uw dagelijks leven en dat van je naasten. Als ondersteuningsconsulent kan Maryse informatie en advies geven, toegesneden op jouw persoonlijke situatie. Hoe ga je om met bijvoorbeeld veranderingen in emoties, energie en vermoeidheid? En de gevolgen daarvan voor je dagelijkse bezigheden of werk, in jouw relaties en/of gezin of op het gebied van zingeving? Indien nodig zal de ondersteuningsconsulent je verwijzen naar een zorgverlener in het Inloophuis of naar een zorgaanbieder bij jou in de regio.

Voor alle activiteiten is aanmelden gewenst
Voor de actuele activiteiten, data en tijden kun je kijken op de website bij de activiteitenkalender, kijk op www.inloophuismiddenbrabant.nl Aanmelden of meer informatie vinden kan via de website of via email [email protected]. Volg jij het Inloophuis al via Facebook of Instagram?

Voel je welkom en loop gewoon eens binnen.

Inloophuis Midden-Brabant
Wilhelminapark 29
5041 EC Tilburg
013 785 16 81

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen