7e internationale BBQ wedstrijd+ gaat door

Foto:

Voor de zevende keer wordt er een internationale BBQ wedstrijd georganiseerd in Dongen-Vaart. De wedstrijden vinden plaats op 11 en 12 september. De organisatie is in handen van Boerderijvlees “de Vaartse Hoeve” in samenwerking met sportcafé ’t Vaartje.

Zaterdag en zondag
Op zaterdag is er een SCA-wedstrijd. SCA staat voor Steak Cookoff Association. Deze organisatie houdt zich bezig met Steak-, Burger- en Whole-Hog-wedstrijden. In Dongen-Vaart wordt twee keer gestreden om het kampioenschap steak. Op zaterdag is er ook weer de strijd om de Vaartse Hoeve-bokaal. Door verchillende teams wordt het vlees op eigen wijze bereid. Het publiek is hiervoor de jury. De tweede dag (zondag) staat de internationale wedstrijd op het programma die goedgekeurd is door de Kansas City Barbecue Society (KCBS). De teams bereiden vier vlees categorieën voor om zich te kwalificeren voor het algeheel kampioenschap: Kip, Ribben, Pork en Brisket. Om ongeveer14.30 uur hebben de teams alles ingeleverd. Op zaterdag en zondag is er een demonstratie whole hog (heel varken). Tegen een kleine vergoeding kan hiervan geproefd worden.

Twee lokale teams
Op dit moment zijn er zo’n 30 teams ingeschreven. De teams komen uit Duitsland, België en Nederland. Er doen ook twee Dongense teams mee. Het zijn Redneck BBQ Crew en team Vaartse Hoeve. Voor actuele informatie zie https://bbqcontest.nl.

Allerlei activiteiten voor jong en oud
Er zijn vele andere activiteiten plaatsvinden voor jong en oud. Ook dit jaar is er weer de grote zandberg. Ook het spring-/klauterkussen ontbreekt niet. Tevens is het mogelijk om de hand=boog ter hand te nemen. Leden van handboogsportvereniging Tevredenheid 1865 zorgen voor deskundige begeleiding. Voorts zijn er nog allerlei andere activiteiten.

Gezelligheid met muziek
Er wordt een gezellige sfeer gecreëerd. Er is een groot terras is opgesteld, waar je volop kunt genieten. Op het festivalterrein is er een groot podium geplaatst. Er is elke dag ook (live)muziek. Op zondag is er vanaf 12.00 uur een optreden van de Booze-band.

Corona-proef: Met publiek onder voorwaarden
Omdat er nog steeds richtlijnen zijn om het coronavirus de kop in te drukken, zijn er speciale maatregelen genomen. Zo heb je vanaf 13 jaar alleen toegang wanneer je gevaccineerd bent of beschikt over een zeer recente negatieve test van maximaal 24 uur oud. Het festivalterrein is speciaal ingericht voor dit evenement. Het is te vinden aan de Ruiterbaan in Dongen-Vaart, waar ruim parkeergelegenheid is. Er is toegang vanaf 10.00 uur. Entree is twee euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen.Voor meer informatie Astrid en Christiaan Lodewijks (telefoonnummer: 0162-312082).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen