Tonny Kimenai wint 37e spelletjesmarathon

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje is de 37e spelletjesmarathon, die georganiseerd werd door spelletjesvereniging De Gamblers afgesloten.

Er werd op vijf avonden gestreden om de titel. Tonny Kimenai pakte na een spannende finale de titel in sportcafé ’t Vaartje. Op maandag ging de dagprijs naar Ans van Boxel. Dinsdagavond was Erwin van Riel de beste. Woensdagavond ging naar de latere kampioene Tonny Kimenai. Op donderdagavond ging de titel naar Wilma Kemmeren. De laatste avond, vrijdag, werd Monette Couleau de dagkampioen

. Na vijf avonden en het spelen van vijfentwintig verschillende spellen eindigde Tonny Kimenai op 56 punten. Zij eiste de 37e titel voor zich op. Zichtbaar geroerd sprak ze: “Eindelijk na 37 jaar. Zij kwam uit op 55 punten. De kampioen van vorig jaar, Erwin van Riel, eindigde nu op de tweede plaats met 52 punten. Om de derde plaats moest gekampt worden door Bert Kimenai, die vanaf dinsdagavond aan kop had gestaan, en Frans Kemmeren. Het spel De Draai wees Frans als de nummer drie aan. Beide spelers eindigden met 51 punten. Wesley Goossens maakte met 50 punten de top vijf compleet.

Tonny is de glorieuze winnaar. Geworden van de zevenendertigste editie. De weekpoedelprijs ging naar Jack Heerkens. Jack werd vorig jaar nog derde. Hij sprokkelde deze keer 34 punten bij elkaar. De organisatie had nog een attentie voor het kasteleinsechtpaar. Ook dit jaar werden de spelers door hen weer in de watten gelegd. Volgend jaar staat de 38e marathon op de rol.

Einduitslag van de 37e marathon (eerste tien):
Naam punten
1. Tonny Kimenai 55
2. Erwin van Riel 52
3. Frans Kemmeren 51
4. Bert Kimenai 51
5. Wesley Goossens 50
6. Wilma Kemmeren 49
7. Anton Huijbregts 43
8. Sabine van Dooren 42
Wendy Kemmeren 42
Corné de Bresser 42

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen