Jungle Book en Lion King bij Cinemaclub Dongen

Foto: filmstill

Vandaag, maandag 30 december, vertoont Cinemaclub Dongen twee Disneykrakers in het prachtige Dongepark theater. Vanmiddag is vanaf 15.00 uur de film Jungle Book – Herrie in de Jungle te zien. Vanavond is de nieuwe liveaction versie te zien van The Lion King.

Jungle Book – Herrie in de jungle
Er zijn problemen in de jungle en Mowgli en Mani het aapje zitten er middenin. De jakhals Tabaqui zit vast in het water, Appu is vermist en er is iets raars aan de hand in de jungle. Tijger Shere Khan heeft het op Mowgli gemunt en wil van Mowgli een lekker hapje maken. Zeker sinds hij weet dat Mowgli de aanstoker is van al het rumoer in de jungle. Maar voor hij daarin slaagt beslist hij om Tabaqui te helpen en hem te bevrijden uit het water. Gelukkig kan Mowgli rekenen op zijn trouwe vrienden Bagheera en Baloo. Geraakt Mowgli uit de greep van de boze Shere Khan?

Aanvang voorstelling 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur. Toegangsprijs € 5,- per volwassene en € 3,- per kind. Uitsluitend contante betaling mogelijk. Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

The Lion King
25 jaar na het origineel is The Lion King weer terug op het bioscoopdoek. Nu in een nieuwe liveaction-versie. Met deze techniek is het Afrikaanse landschap niet van echt te onderscheiden en dat geldt, behalve dat ze kunnen praten, ook voor de dieren. The Lion King anno 2019 ziet er fantastisch uit.

Centraal staat de welp Simba, die na de dood van zijn vader, zijn naar macht hongerende oom Scar in zijn nek voelt hijgen. Ook deze keer is Scar een sinister wezen. Hij is misschien de grootste schurk uit de geschiedenis van Disney. En heel dit verhaal speelt zich af in het adembenemende landschap van Afrika met jagende hyena’s en dravende gnoes.

 

Regisseur Jon Favreau heeft de film met veel respect voor het origineel gemaakt. De vergelijking met het origineel uit 1994 is treffend. Zo zingt Lebo M nog steeds de openingsssong. Maar er zijn ook veranderingen. Beyoncé leverde twee muzikale bijdragen als Nala, de jeugdvriendin van Simba. Na al die jaren is het weer ouderwets genieten als de film begint met het herkenbare geluid van Lebo M en The Circle of Life. Voor velen is The Lion King een hernieuwde kennismaking, maar wel in een heel nieuw oogverblindend jasje.

Met deze film eindigt ons programma voor 2019. Wij danken al onze bezoekers voor de getoonde belangstelling en wensen u een gezond en goed (film)jaar 2020.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00.
Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen