Primeur verkiezingen Provinciale Staten: carnavalskraker ‘Ik kies voor Brabant’

Foto:

De verkiezingen voor Provinciale Staten staan voor de deur, maar de meeste Brabanders kijken eerst reikhalzend uit naar een ander feest: carnaval. Brabant combineert de twee gebeurtenissen met een primeur: de carnavalskraker ‘Ik kies voor Brabant’ van Huub Hangop. Met de speciale meezinger inclusief videoclip worden de verkiezingen op carnavaleske wijze onder de aandacht gebracht. Daarmee wil Brabant de opkomst van kiezers vergroten.

De videoclip voor het lied werd afgelopen dinsdag opgenomen tijdens de jaarlijkse sleuteldragersborrel op het provinciehuis. Daar waren meer dan 75 prinsen carnaval met hun gevolg aanwezig. Wim van de Donk, commissaris van de Koning in Noord-Brabant: “Carnaval is een feest van vrijheid waarbij iedereen ludiek een spiegel wordt voorgehouden, óók de politiek. Carnaval vieren wij samen in vrijheid, vrijheid die ons 75 jaar geleden gegeven werd. Daardoor is het mogelijk om op 20 maart je stem voor Provinciale Staten uit te brengen. Ik hoop dat mensen bedenken dat dat echt heel belangrijk is. In vrijheid, voor Brabant.”

Opkomst bevorderen
Met een lage opkomst van 48% bij de provinciale statenverkiezingen van 2015, wordt in Brabant alles uit de kast gehaald om de opkomst van stemmers te bevorderen. Naast deze ludieke actie zijn natuurlijk ook meer serieuze acties ingezet, zoals debatbijeenkomsten op hogescholen, een open dag op 16 maart in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. Verder worden Brabanders door bekende Brabanders opgeroepen om vooral te kiezen voor Brabant op 20 maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen