25 september: de dag van de Thuiszorg (en meer…)

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

25 september is de dag van:

Dag van de Thuiszorg
De vierde woensdag van september is het de Dag van de Thuiszorg. Die is bedoeld om alle hardwerkende thuiszorgers een hart onder de riem te steken en hen te bedanken voor hun inzet. Want de thuiszorgers zijn veelzijdig! Een half miljoen mensen worden namelijk thuis verzorgd door deze keiharde en onbedankte werkers. Hieronder vallen het welbekende wassen en aankleden, maar ook bijvoorbeeld hulp na een operatie.

De Dag van de Thuiszorg is in de praktijk vooral een congres waarbij professionals uit het werkveld bij elkaar komen om te praten over het vak, maar u kunt zelf natuurlijk ook meedoen door een thuiszorger in uw omgeving een extra schouderklopje te geven. Ze verdienen het!

Meer informatie over de Dag is hier te vinden.

Dag van de Huismeester
Als u in een flat of appartementencomplex woont, heeft u waarschijnlijk ook een huismeester. Dat is iemand die het reilen en zeilen van uw gebouw in de gaten houdt. Zo hoeft u nooit last te hebben van lekkende dakgoten, liften die niet meer werken, ramen die gewassen moeten worden… Gelooft u ons – die op onze redactie ook veel profijt ondervinden van een huismeester – dat zo iemand meer doet dan u zou denken! Overigens geldt de Dag ook voor officiële functies, zoals mensen die in een ziekenhuis of woningbouwcorporatie.

Waardering voor de huismeester
Omdat de huismeester niet altijd de waardering of het begrip voor zijn (of haar!) harde werk krijgt dat hij/zij verdient, is de Dag van de Huismeester opgericht. De Dag is opgericht door de Stichting Dag van de Huismeester, die naast die jaarlijkse evenement allerhande andere activiteiten organiseert omtrent deze (vaak vrijwillige) beroepsgroep.

 

Nationale Vitaliteitsdag
Maak tijd voor Vitaliteit! Dat doen we op 25 september, want dan is het Nationale Dag van de Vitaliteit. Op je eigen wijze mag u deze Dag invulling geven: als het maar zorgt voor een vitalere jij!

Vitaliteit staat voor bevlogenheid, levenslust, energie en plezier hebben. Het is meer dan voldoende bewegen, gezond eten en stoppen met roken. Vitaliteit is een samenspel van verschillende factoren die samen ervoor zorgen dat je je vitaal voelt. Zowel thuis als in of op je werk.

De Dag is voor iedereen, en is eigenlijk overal in Nederland te vieren. Meer info vind je hier

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen