Dongen komende zondag weer in het teken van wielrennen

Foto: Harm Rijswijk

Zondag 30 september staat het centrum van Dongen weer bol van het wielrennen. Als om 12.30 uur de beloften en profs zonder contract worden weggeschoten voor de 49e Ronde van Midden Brabant staan de Nieuwelingen renners klaar voor hun eerste onderdeel van het Omnium, de 50e Ronde van Dongen, dat zij deze middag gaan rijden.

En als zij klaar zijn met hun onderdeel puntenkoers, is het aan de basis schooljeugd uit de gemeente Dongen. Drie categorieën gaan deze middag strijden wie de beste is op hun gewone eigen fietsje tijden de Dikke Banden Race. Er zijn prijzen voor de winnaars en het best geëindigde meisje.

Als klap op de vuurpijl wordt ook dit jaar weer een mountainbike verloot onder de deelnemers. Dus, zit je op een basisschool in de gemeente Dongen en ben je tussen 5 en 12 jaar, dan mag je gratis meedoen en maak je kans op die mooie mountainbike. Heb jij je nog niet opgegeven? Zondag kun je je nog aanmelden tot 12.00 uur bij eethuis John van Holst. Start en finish van al deze wedstrijden zijn nabij café d ‘Ouwe Sok in de Tramstraat. Inmiddels hebben 85 kinderen ingeschreven!! Omwonenden in het centrum ontvangen namens de organisatie, gemeente en politie, nog een brief over het autovrij maken van het parkoers in het centrum.

Voor de Ronde van Midden Brabant hebben zich weer een groot aantal ploegen aangemeld. ,,26 ploegen. En dit jaar niet de minste. Uit België een drietal opleidingsploegen. Zij zullen strijd moeten gaan leveren met zevental continentale ploegen en enkele teams van verenigingen uit de regio. Ik denk dan aan De Jonge Renner uit Oosterhout, Willibrord Wil Vooruit en Breda,” vertelt Arthur van Dongen. De ploegleider van Sunweb zet zich regelmatig in om het wielrennen te promoten. Afgelopen zondag de eerste Junioren klassieker Hill en De Moer in Kaatsheuvel en komende zondag de wielerdag in Dongen.

Sponsoren
De organisatie mag zich verheugen op een groot aantal sponsoren. Zowel financieel, of doormiddel van zaken in natura, ondersteunen zij deze wielerdag.
Het zijn niet alleen bedrijven. Ook leerlingen het Cambreur College verlenen hand en spandiensten. Onder andere bij het klaarmaken van de vele lunchpakketten, geschonken door AH in Dongen.

Programma zondag:
Vanaf 12.00 uur tekenen presentatielijst: Ronde van Midden Brabant.
12.30: start ca. 170 renners weggeschoten door wethouder Rene Jansen.
12.35: start puntenkoers Nieuwelingen 20 ronden.
13.00: start Dikke Banden Race categorie 1: 5 en 6 jaar.
13.30: eerste passage Ronde van Midden Brabant.
13.35: start Dikke Banden Race categorie 2: 7,8 en 9 jaar.
13.45: start Dikke Banden Race categorie 3: 10,11 en 12 jaar.

Direct hierna huldiging winnaars Dikke Banden Race en verloting mountainbike.

14.30: 2e passage Ronde van Midden Brabant.
15.30: 3e passage Ronde van Midden Brabant, gevolgd door tijdrit. Nieuwelingen (11 – 25 in het tussenklassement).
16.00: 4e passage Ronde van Midden Brabant voor 2e plaatselijke ronde.
16.05: tijdrit Nieuwelingen (1- 10 in het tussenklassement).
16.30: verwachte finish Ronde van Midden Brabant.

Direct na finish huldigingen: Nieuwelingen en winnaar Ronde van Midden Brabant.

Verkeersmaatregelen i.v.m. wielerwedstrijden
49e Ronde van Midden Brabant en 50e Ronde van Dongen
Dikke Banden Race voor de schooljeugd

Aan: de bewoners aan de, Hoge Dijk, Watertorenstraat, Groenstraat, Rijensestraatweg, Heuvelstraat, Gerardus Majellastraat, Tramstraat, Kardinaal van Rossumstaat, Julianastraat, Wilhelminastraat, Kerkstraat, Bas Dongen, Sportlaan en Crispijnhof.

Komende zondag 30 september staat Dongen, en vooral uw omgeving, weer in het teken van de wielerwedstrijd de Ronde van Midden Brabant, de Ronde van Dongen en de Dikke Banden Race voor de jeugd.

Afsleepregeling van kracht
In het centrum van Dongen, m.n. Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Julianastraat en Wilhelminastraat geldt een afsleepregeling vanaf zondagmorgen zeer vroeg. Vanaf middernacht (van zaterdag op zondag) geldt in deze straten een parkeerverbod tot zondag 18.00 uur. Graag uw voertuig elders in de zijstraten in de buurt parkeren mocht u zondag daarvan gebruik willen maken.

Daar, waar de renners passeren, vragen wij u dringend doch beleefd uw auto niet op de openbare rijweg te parkeren. Het liefst zien wij dat u uw auto niet langs de route parkeert. Dit voor de veiligheid van de renners, de volgkaravaan en uw voertuig. De zijwegen worden d.m.v. verkeersborden, door politie of verkeersregelaars, afgesloten.

Bedankt voor het meedenken en uw medewerking,

De stichting Wielerbelang Dongen, gemeente Dongen en politie West Brabant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen