24 september: De dag van de Horecamedewerker

Foto: CC0/Public Domain

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

De Dag van de Horecamedewerker
Goed, de Dag van de Horecamedewerker vindt wat aan de late kant van de zomer plaats, maar laten we vooral niet vergeten hoe essentieel deze hardwerkenden zijn voor de Nederlandse industrie. “Onze manier van leven” betekent volgens onze premier namelijk dat we gewoon zonder gedoe op het terras kunnen zitten terwijl een student zich de benen uit het lijf loopt om de afgeschafte studiebeurs te compenseren. Op 24 september houden we voor deze motor van de horecaindustrie de Dag van de Horecamedewerker.

De Dag van de Horecamedewerker is een initiatief van vakbond FNV. Zij organiseren een Dag die vol zit met interessante meetings en workshops. Wie gaat, krijgt een gratis NS-kaartje van de vakbond, en er is een lunch met street food. Hopelijk met liefde geserveerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen